Svet

Region

Sluškinjina priča: Serija koja je uzburkala javnost! (VIDEO)

"Sluškinjina priča" je adaptaciji istoimenog romana Margaret Atvud objavljenog 1985. godine. Ovo je serija koja je uzburkala javnost!

Sluškinjina priča: Serija koja je uzburkala javnost! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Radnja ove priče smeštena je u budućnosti, u kojoj su fundamentalisti zbacili vlast i bivše SAD proglasile Gileadom. U ovom čudnom društvu, ljudska vrsta podeljena je na potpuno nove socijalne klase, a žene su vraćene više vekova unazad kada su u pitanju njihova prava. Žene u Gileadu nemaju imena i smatraju se vlasništvom. Ne smeju da budu zaposlene, da poseduju imovinu ili čak čitaju! Sa druge strane, građanski rat vođen oružjem budućnosti doveo je do masovnog steriliteta, pa zato opstanak vrste počiva na "sluškinjama", šačici još uvek plodnih žena koje su vlasništvo najbogatijih, i rutinski ih siluju vlasnici kako bi im rodile decu. Glavna junakinja je "sluškinja" po imenu Fredova (one dobijaju imena po svojim gospodarima), koja pamti vreme pre Gileada, kada je bila udata i imala dete. U ovom zastrašujućem društvu, Fredova mora da balansira između Komandanata, njihovih okrutnih supruga, služavki koje se zovu Marta, i drugih sluškinja. Svako može da bude špijun Galada,a ona sve trpi samo sa jednim ciljem, da preživi i pronađe ćerku koja joj je oduzeta. 

Šokantni prikaz distopijskog društva zapanjio je mnoge koji nisu čitali knjigu. U seriji glavne uloge tumače Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski i drugi... 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>