Ostalo

Smeno

Metod jednog deke: Da li je ovo dobro rešenje ili bežanje od rešavanja problema?!

Često možemo videti u marketima decu koja vrište jer žele da im se ispuni neka želja. Ovo je metod jednog deke u takvoj situaciji. Da li je ovo dobro rešenje ili bežanje od rešavanja problema?! 

Metod jednog deke: Da li je ovo dobro rešenje ili bežanje od rešavanja problema?! Svet PlusPosmatrači obično imaju svoje ideje šta bi uradili i uglavnom kritikuju roditelje koji nisu vaspitali decu, ali jedno je sigurno, najgore je onom čije dete vrišti i ništa ne može da ga smiri. Kako ostati miran u takvoj situaciji? Portal "Brightside" možda ima rešenje! Oni su preneli iskustvo jedne žene koja je u supermarketu posmatrala deku koji je kupovao namirnice, dok je njegov trogodišnji unuk vrištao prvo za keksom, zatim za nekim voćem, pa žitaricama, sokom, a onda i za čokoladicama. 

Videlo se da mu nije lako. Ali, dok je uzimao neophodne stvari pregledajući spisak, stari čovek je potpuno smirenim glasom govorio: "Polako, Alberte, nećemo još dugo. Polako, dečko”, i nastavio sa traženjem namirnica sa spiska. Dete je opet krenulo sa vrištanjem, a deka je samo rekao: “U redu je, Alberte, još nekoliko minuta i idemo. Izdrži, dečko”. Na izlazu iz samoposluge, dete počelo da izbacuje stvari iz kolica. Žena je opet čula deku: "Alberte, opusti se, druže. Nemoj biti uznemiren. Bićemo kod kuće za nekoliko minuta. Ne uzbuđuj se, Alberte”.

Žena nije mogla da mu se ne obrati: "Znate, gospodine, znam da me se ovo ne tiče, ali stvarno ste bili sjajni! Ne znam kako ste uspeli. Sve vreme ste zadržali smirenost, i koliko god da je on bio glasan i nervirao Vas, Vi ste neprestano smireno govorili da će sve biti u redu. Albert stvarno ima sreće što ima takvog deku.” 

Deka se nasmešio i rekao:

“Hvala gospođo ali u zabludi ste. Ja sam Albert. Mali terorista se zove Stiv”, rekao je deka i ostavio ženu u šoku. Šta vi mislite o ovakvom načinu vaspitanja?

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>