Region

Svet

Region

Filmofili: Na RTS-u za vreme praznika očekuju vas odlični filmovi!

Na RTS-u za vreme praznika očekuju vas odlični filmovi! 

Filmofili: Na RTS-u za vreme praznika očekuju vas odlični filmovi! Promo




"Inkarnacija" - Subota 30. decembar RTS 1, 23.10 časova

Akcioni triler, obojen mistikom, impresivnom fotografijom, i izuzetnim saundtrekom, debitantsko je ostvarenje reditelja Filipa Kovačevića. Čovek se budi na trgu nepoznatog grada, iznova i iznova. Svaki pokušaj da pobegne četvorici maskiranih ubica završava se njegovom smrću. Kroz neprekidnu poteru pokušava da otkrije svoj identitet i sazna ko mu je smestio ubistvo …
Glavne uloge: Stojan Đorđević, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić, Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Vidan Dojčinović, Žarko Stepanov, Bogdan Petrović…


"Francuska veza" - Utorak 2. januar RTS 2, 02.00 časa

Marsej. 1975. Pjer Mišel koji se doselio sa svojom porodicom iz Meca je postavljen za sudiju za organizovani kriminal. On odlučuje da napadne Francusku vezu mafijašku organizaciju koja diluje heroin u celom svetu. Ne obazirujući se na upozorenja, Mišel kreće sam protiv Gaetana Zampe, čuvenog i nedodirljivog barona zločina. Ali Mišel počinje da shvata da bi imao rezultata u toj borbi, on mora da promeni svoje metode...
Priča ovog filma je isnpirisana istinitim događajima.




"I dalje Alis" - Petak 5. januar RTS 2, 02.00 časa

Kada priznata profesorka lingvistike, doktor Alis Holand, sazna da ima Alchajmerovu bolest u početnom stadijumu, svakog dana pomalo savladava umeće gubljenja.

Najpre, Alchajmer znači gubljenje po ulicama Menhetna, ali ubrzo - suviše brzo za njenog muža i troje odrasle dece - znači i mnogo više. Međutim, iako ovo novo stanje stavlja njen Alisin na probu, ona dobija priliku da se ponovo zbliži s najmlađom ćerkom Lidijom, s kojom se nikad nije slagala.

Činjenica da Alis čitavog života izučava jezike i komunikaciju, postaje moćno sredstvo u borbi protiv mentalnog propadanja, ali to takođe znači i jedinstveno dodatno uznemirujuće shvatanje onoga što sledi.
Dirljivo filmsko ostvarenje preispituje snagu žene i porodice. Izvanredna Džulijen Mur je upravo za ovaj film, uz brojne nagrade poput Zlatnog globusa, BAFTA, nagrađena i Oskarom za najbolju glavnu žensku ulogu 2015. godine.

"Moja pekara u Bruklinu" - Petak 05. januar RTS 2, 22.00 časova

Vivijen i Kloi su dve rođake koje žive u Bruklinu, i nerazdvojne su od malih nogu. Bar su to bile do nedavno. Međutim, stvari će se promeniti kada zbog iznenadne smrti njihove tetke Izabele u nasledstvo dobiju pekaru, koja je najpopularnija u kraju.
Vivijen, koja je odložila svoje putovanje po Evropi, kako bi pomogla vođenju pekare, želi da se postara da se ništa ne menja i da stvari ostanu kakve su i bile. S druge strane, Kloi, koja je pomoćnica kuvara u popularnoj kuhinjskoj emisiji, smatra da je pekaru potrebno malo osavremeniti. Pošto ne uspevaju da usklade svoje ideje donose odluku da prodavnicu podele na dva dela u kom će svaka da posluje kako želi. Stvari se zahuktavaju kada su prisiljene da se bore za svakog kupca koji dolazi u pekaru..
Međutim, ako žele da pekara opstane i da sačuvaju ono što je zaista bitno u njihovim životima, moraće da nauče da prevaziđu razlike i počnu da rade zajedno kao tim…


Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Tagovi

Film

Povezane vesti:


>