Ostalo

Sme�no

Da li u zimskom periodu izgledamo starije i zašto?!

Da li u zimskom periodu izgledamo starije i zašto? Što se tiče podočnjaka, oni nas čine starijima i od njih više pate žene svetlije puti, pa je tom području potrebno posvetiti veću pažnju prilikom šminkanja. 

Da li u zimskom periodu izgledamo starije i zašto?! Svet Plus



Sigurno ste već primetili da zimi izgledate mnogo starije nego što to stvarno jeste, a da li ste se ikada pitali zbog čega? Šta to čini da se osećate i da izgledate starije?! Leti vam je lakše da izgledate lepo, koža vam izgleda blistavije i podočnjaci su manji, straučnjaci znaju zašto nastaju ove promene baš tokom zime.

Podočnjaci su zimi izraženiji nego leti i ima ih 82 posto žena, a leti samo 38 posto, pokazalo je jedno istraživanje. Manjak vitamina D i K ima negativan efekt na pojavu podočnjaka i nadutih očiju. Zbog toga žene mogu da izgledaju starije i za 4 godine – ispričao je anti-aging stručnjak doktor Mark Binet. Od podočnjaka više pate žene svetlije puti pa je tom području potrebno posvetiti veću pažnju prilikom šminkanja. Ni kosa vam ne izgleda zdravo, a grejanje, hladnoća,niska vlažnost su upravo faktori koji će za vreme hladnih dana vašu kosu učiniti neprivlačnom. Hranite vašu kosu prirodnim maskama da bi ste joj povratile sjaj. Nemojte nositi garderobu tamnih boja! Tamne boje, poput crne i sive vas ujedno čine i vizuelno starijima, pogotovo u sivom i tmurnom jesenjem i zimskom okruženju. Da biste uneli živost u svoj outfit posegnite za vedrijom bojom šala, marame ili šarenom kapom. Kako biste je osvežili  kožu koja je isušena zbog suvog vazduha i grejanja, dodajte vašim losionima kap ekstra devičanskog maslinovog ulja. Pronađite prijatelja ili prijateljicu s kojima ćete vežbati ili skinite neku dobru aplikaciju koja će vas motivisati, jer istina je da je teško naći motivaciju za vežbanje u toku hladnih i kišnih dana.



Kada nema sunca, hladno je i ne dobijate dovoljno vitamina D, pa ni seratonina, hormona sreće osećate se staro. Možda je zabavno par puta ostati pod ćebetom i izležavati se ali nikako ne dozvolite da vam to postane navika jer izgubićete volju za životom. Konzumirajte što više voća i povrća, nađite neku zanimaciju poput odlaska u bioskop, na koncert, u šetnju sa prijateljima...
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>