Region

Svet

Region

Evo koji filmovi vas očekuju za vreme praznika na RTS-u!

Evo koji filmovi vas očekuju za vreme praznika na RTS-u! Uživajte!

Evo koji filmovi vas očekuju za vreme praznika na RTS-u! Promo




"Galipolje" - Subota 30. decembar, RTS 2 18.15 časova

Ratna drama o dvojici mladića koji se pridružuju australijskoj vojsci na Galipolju, gde kroz ratne strahote spoznaju svu besmislenost rata. Arči Hamilton i Frenk Djun Džad, dvojica su prijatelja različitog društvenog porekla, koji 1915. godine kreću u rat na Galipolje u Turskoj. Arči je perspektivni trkač i kandidat za Olimpijadu, kog trenira njegov brižni ujak Džek. Patriotizam i čežnja za pustolovinom nagone ga u rat, iako je još maloletan. Frenk ipak nije borac, ali pridružuje se trupama kako ne bi Arčija ostavio samog, čak mu i pomaže pri izradi lažnih dokumenata koji će svedočiti o njegovoj punoletnosti. U Pertu se prijavljuju u prestižnu konjičku brigadu, ali primaju samo Arčija. Frenk završi u pešadiji. Tako se prijatelji razdvajaju i prolaze različite programe obuke, da bi se konačno ponovno susreli na Galipolju, pred samu bitku...



"Kao ludi" - Ponedeljak 1. januar, RTS 2 14.30 časova

Kada se britanska studentkinja zaljubi u svog američkog kolegu Džejkoba, njih  dvoje se otisnu na strastveno putovanje koje će im promeniti živote, a koje se prekine kada ona prekrši uslove svoje vize. Film istražuje kako se par suočava sa stvarnim izazovima zajedničkog i razdvojenog života.


"Gvozdeno nebo" - Četvrtak, 4. januar RTS 2, 03.50 časova

Nacisti su nakon kraha u Drugom svetskom ratu prebegli daleko, čak na Mesec. Sedamdeset godina su stvarali svoje carstvo na Tamnoj strani Meseca. Kad američki astronauti ugroze njihovu bazu, Mesečev Firer odluči da je vreme za povratak. Četvrti Rajh odluči da pošalje dva nacistička oficira da pripreme invaziju na Zemlju. Nacistička leteća NLO armada je spremna za napad, vremena je sve manje!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>