Lepota

Ljubav

Kako pravilno ofarbati kosu u kućnim uslovima!

Evo kako pravilno ofarbati kosu u kućnim uslovima!  Pre nego što počnete sa farbanjem, lice treba da namažete prvo uobičajenom hidrantnom kremom, a zatim i tanjim slojem vazelina.

Kako pravilno ofarbati kosu u kućnim uslovima! Svet Plus



Da bi vam kosa bila življa i raskošnija, a lice izgledalo svetlije morate imati više nijansi jedne boje. Šampon nije jedini proizvod za negu kose koji treba da bude prilagoden isključivo farbanim vlasima. Tu je i regenerator, ali i zaštitni sprej za boju kao i sprej za zaštitu kose od štetnih UV zraka, koji mogu da izblede i boju. Kada se farbate kod kuće, važno je da povedete računa o tome da vam na licu ne ostanu tamni tragovi farbe. Namažite lice uobičajenom hidrantnom kremom, pa tamkim slojem vazelina. Namažite delove oko čela, ušiju i na vratu. Koža će tako biti zaštićena, a ako se dogodi da na nju dospe farba, možete odmah obrisati.

Postoje zaista štetni sastojci koji se skrivaju u farbama za kosu, pa bi trebalo da to proverite pre kupovine. Veoma su štetni amonijak, ugljeni katran i olovo-acetat. Sastojke poput amonijaka (koji isušuje i gori kosu) i olovo-acetat (veoma otrovan) treba izbegavati u širokom luku. Ako je ikako moguće, koristite najprirodnije boje za kosu koje postoje na tržištu. Bitno je da i ovo znate, kada posvetljujete kosu uvek sa nje skidate pomalo boje i vlage, dok farbanjem u tamno samo nanosite novu boju. Kosa pre farbanja treba da bude "prljava" jer ne samo što farba bolje prianja na prljavu kosu, već i zato što ako boju ili hidrogen nanosite na sveže opranu kosu oni mogu da sprže teme koje je tada jako osetljivo.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>