Region

Svet

Đorđe Balašević: Gore društvene mreže zbog nove pesme! (VIDEO)

Legendarni kantautor Đorđe Balašević je ovog puta zamenio ljubavne stihove oštrom kritikom. Gore društvene mreže zbog nove pesme.

Đorđe Balašević: Gore društvene mreže zbog nove pesme! (VIDEO) Screenshoot YoutubeOvo je i prva društveno angažovana pesma od 2004. godine, kada je na albumu "Rani mraz" objavio pesmu "Kere Varošanke". Pre toga objavio je album "Devedesete" koji je nastao pod uticajem zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije tokom poslednje decenije 20. veka. Balašević u pesmi kaže "već viđeno dno dna" , da sve to "trpi postiđeno" i da "skupštinski `leb bez motike spada u narkotike". Pesmom još poručuje da su deca mogla da budu giganti "al su sve više migranti, u svojoj zemlji na svom tlu". 

Balašević će, dan pred Novu godinu održati koncert u "Beogradskoj areni" gde će se čuti neki od njegovih hitova, između ostalih i "Mati" i nova pesma "Dno dna". Poslednji veliki koncert održao je u avgustu u Opatiji, a imaće još dva koncerta 22. decembra u Osijeku i četiri dana kasnije koncert u Zagrebu. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>