Svet

Region

Kontroverzna serija 13 Reasons Why: Vršnjačko nasilje i sistem koji je zakazao! (VIDEO)

Kontroverzna serija "13 Reasons Why" (13 razloga zašto) po rečima psihologa glorifikuje čin samoubistva. Suicidne misli, depresija, samoubistvo, profesori koji ne prepoznaju vršnjačko nasilje i sistem koji je zakazao!

Kontroverzna serija 13 Reasons Why: Vršnjačko nasilje i sistem koji je zakazao! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Serija je rađena po romanu Džeja Ašera, a priča govori o Hani Bejker, njenom samoubistvu i audio kasetama koje pred vratima svoje kuće pronalazi njen drug Klej Dženson, nakon njene smrti. Ona je snimila trinaest kaseta i opisala događaje iz srednje škole gde je bila žrtva tračeva i vršnjačkog nasilja. Tačnije, objašnjava šta je istina i šta se zaista dogodilo. U seriji se pojavljuje veliki broj likova koji su uticali na Hanin život. Hana je od svoje smrti napravila priču koja će naštetiti deci iz škole. Društevene institucije su omanule, profesori ne prepoznaju vršnjačko nasilje, psiholozi se ne bave dovoljno dobro problemima đaka... Hanin život je nemoguće vratiti ali njeni roditelji žele pravdu jer je škola ignorisala probleme njihove ćerke. 

Ovu seriju, dobar deo populacije možda neće moći da odgleda do kraja jer bolno podseća na istinite događaje iz našeg okruženja. Priča koja ne dozvoljava javnosti da zaboravi na probleme koji muče decu u tom osetljivom uzrastu jer koliku psihičku ili duševnu bol treba da oseti jedno dete da bi se usudilo na čin samoubistva?!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>