Lepota

Ljubav

Nega farbane kose u zimskom periodu!

Prirodna kosa je osetljiva u zimskom periodu, a farbana još više zbog narušene strkutre vlasi, zato je nega farbane kose u zimskom periodu neophodna.

Nega farbane kose u zimskom periodu! Svet Plus



Tokom zime se dodatno pojačava opasnos od oštećenja kose i zato je apsolutno neophodno da u svoju svakodnevnu rutinu negovanja uvedete neke nove navike koje će kosu dodatno zaštititi i nahraniti. Ono na šta stručnjaci za negu kose prvo uopzoravaju je, da nikako u zimskom periodu kosu ne treba prati svakoga dana jer tako odstranjujete prirodna ulja sa kože glave. Koristite šampone za suvo pranje kose. Odlično je i obrnuto pranje kose: Najpre nanesite pola kašičice omiljenog ulja na glavu. Možete koristiti jojobu, maslinovo, kokosovo ili bademovo ulje. Zatim nanesite regenerator i ostavite da deluje nekoliko minuta. Operite kosu malom količinom šampona. Ulje oslobađa prljavštinu koju šampon tada lakše ispere.

U hladnim zimskim danima, veliki problem je suva kosa i elektricitet, da biste to sprečili regenerator je obavezan kod svakog pranja. Odaberite regenerator sa intezivnim delovanjem i nikada ne perite kosu vrućom vodom. Ona oštećuje i isušuje kosu i kožu. Nakon pranja mlakom vodom, kosu isperite hladnom jer se tako zadržava vlaga, a kosa će imati poseban sjaj. Pokušajte da što ređe koristite fen i peglu, a ukoliko negde žurite ili vam treba posebna frizura pre feniranja na kosu nanesite regenerator koji se ne ispira.

Za zimske mesece dobro je pripremiti kosu šišanjem koje će vam pomoći da imate frizuru koja se lako održava. I tokom zime preporučuje se redovno šišanje vrhova. Takođe, još jedna dodatna zastita kose od hladnoće i vetra su kape, šalovi, marame...

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>