Smeno

Ostalo

Smešni zakoni širom sveta: Neki nikada nisu prestali da važe!

Smešni zakoni širom sveta! Svuda postoje zakoni koji se moraju poštovati, neki su doneti čak pre jednog veka i nikada nisu prestali da važe.

Smešni zakoni širom sveta: Neki nikada nisu prestali da važe! Svet PlusOdređeni broj ovih smešnih i bizarnih zakona nikada nije prestao da važi ali se u praksi ne primenjuju. U Singapuru je recimo od 2004. godine protivzakonito prodavati ili konzumirati žvakaće gume zbog poteškoća pri njihovom uklanjanju sa raznih mesta. U Vermontu žene moraju da dobiju pismenu dozvolu od supruga da bi smele da nose zubnu protezu, a ako slučajno u ovoj državi tvrdite da Bog ne postoji mogli bi ste da završite i u zatvoru. U Džordžiji je nezakonito menjati odeću na lutki u izlogu, ako predhodno niste spustili zavesu, a u Virdžiniji možete završiti u zatvoru i do šest meseci, ako ste se sa nekim našalili, a on ne želi da prihvati šalu. U Mejnu će biti kažnjena svaka osoba koja Božićne ukrase nije uklonila nakon 14. januara. Ako ste u Severnoj Koreji, dobro je znati da je tamo zabranjeno nositi džins pantalone, fotografisati siromašne i posedovati kola, sem ukoliko se ne radi o članovima partije. Škoti su dužni da ukoliko ih stranac zamoli da se posluži njihovim telefonom moraju da ga puste u kuću.

Drage dame, kada biste živele u Mičigenu ne biste smele da se šišate bez dozvola supruga, a u Arkanzasu suprug legalno može da tuče svoju ženu. Kada je u pitanju Velika Britanija, kažnjivo je naopako lepiti poštanske markice na kojima se nalaze članovi kraljevske porodice, a posebno takvu kovertu poslati, jer se to smatra izdajom države. Bizarni zakon u Kini, kaže da je zabranjena reinkarnacija bez prethodnog odobrenja vlasti. Dakle, i mrtav čovek mora da poštuje zakon. U Danskoj postoji spisak odobrenih imena za decu i ukoliko roditelji svojoj bebi žele da daju ime koje nije na spisku, moraju podneti zahtev.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>