Svet

Region

Film The circle: Nakon gledanja bićete preplašeni za svoj život! (VIDEO)

Kompanija se bavi testiranjem etičkih granica između privatnog i javnog i zamagljuje to područje. Nakon gledanja "The circle"  bićete preplašeni za svoj život!

Film The circle: Nakon gledanja bićete preplašeni za svoj život! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Može li svako doći do podataka o nama putem interneta?! Film "The circle" upravo govori o tome. Intrigantna tema i odlična glumačka ekipa. Film govori o kompaniji  koja naizgled čini dobro za čovečanstvo, istina je da krije svoju mračnu stranu. Odlična tema za doba u kojem živimo i trebalo bi da se zapitamo šta danas znači pojam privatnost?! Lik koga tumači Tom Hanks je jedan od osnivača "The Circlea", on je smiren i staložen, pažljiv čovek. Zaposleni mu bezrezervno veruju i vole ga. Emma Watson glumi mladu devojku, koja puna poleta prihvata novi posao jer je to ustvari ostvarenje njenog sna. Puna je ljubavi prema svojoj porodici, pored svih obaveza brine o bolesnom ocu. 

Da li je internet mesto, gde Vlada ili neko ko želi može doći do potrebnih podataka o nama? Da li Google, bez kojeg niko danas ne može zamisliti život možda ima neki dogovor sa tajnim agencijama? Film počinje jednom lepom pričom o devojci koja dobija savršeni posao, sa okruženjem koje joj u potpunosti odgovara. Iz tog dela prelazi se u deo sa paranojom. Da li je umislila ili su stvari u koje sumnja stvarne? Ukoliko vam se dopada tema filma, možete pročitati i knjigu "Krug" autora Dave Eggers, po kojoj je film i urađen.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>