Ostalo

Smeno

Plesna predstava za decu i mlade: Pepeljuga u Bitef teatru 25. decambra!

U Bitef teatru 25. decembra, možete pogledati predstavu "Pepeljuga" po motivima bajke braće Grim.

Plesna predstava za decu i mlade: Pepeljuga u Bitef teatru 25. decambra! teatar.bitef.rs
Plesna predstava za decu i mlade Pepeljuga nastavak je repertoarske politike BITEF dens kompanije da neguje i razvija plesne predstave za najmlađu publiku. Do sada su realizovane predstave za decu "Kapetan Džon Piplfoks" i "Ale i bauci" u koreografiji Isidore Stanišić, i "San žute čarape" u koreografiji Dalije Aćin Thelander.

Predstava "Pepeljuga" predstavlja i prvi korak u formiranju mlade BITEF dens kompanije, sa igračima koji su učenici Srednje baletske škole "Lujo Davičo" na odseku za Savremenu igru, kojima bi nastupi u predstavama na sceni BITEF teatra bili dragocena scenska praksa. U predstavi "Pepeljuga" učestvuje devet igrača, učenika drugog i trećeg razreda Srednje baletske škole.

Dramaturškom obradom, kao i scenskim konceptom i kostimom, predstava je transponovana u današnje vreme, i samim tim bliska je novim, mladim generacijama. U skladu sa ovakvom adaptacijom, radnja predstave se odvija danas, u Srbiji, a obrada teksta daje višestruke mogućnosti. Na prvom mestu, decu edukuje da je bolje biti skroman i vredan, a ne nametljiv i agresivan. Zatim, budući da se jedan deo predstave odvija na plesnom takmičenju, gledaoci su u mogućnosti da se upoznaju sa različitim plesnim stilovima, poput flamenka, salse, klasičnog baleta, hip hopa, valcera… Na taj način, predstava populariše savremenu igru, formira buduću publiku za ovu vrstu teatra, a takođe, različiti stilovi umetničke igre mogu zainteresovati decu i mlade, da se i sami njima bave, i tako na najlepši način obogate period svog odrastanja. (Jelena Kajgo, autorka i umetnička direktorka BITEF dens kompanije)

Igrači:
Una Vujošević, Natalija Đečević, Nikola Živković, Anja Milosavljević, Jakša Filipovac, Una Đurišić, Helena Ćelap, Sara Tošić, Tamara Mirković, Nađa Novaković, Tijana Ostojić, Olga Crnoseljanski, Milica Ljubić.
Izvršna produkcija: Jovana Janjić
Dramski tekst i režija: Jelena Kajgo
Koreografija: Una Đuričić, Helena Ćelap i Anja Milosavljević
Muzika: Aleksandra Đokić
Kostim: Selena Orb

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus


>