Region

Svet

Nedelja 10. decembar u 17.00 časova: 60 najlepših narodnih pesama! (VIDEO)

Nedelja 10. decembar u 17.00 „60 najlepših narodnih pesama“ na RTS-u. Koliko porodica može da utiče na formiranje muzičkih afiniteta dece i zašto je važno da i o tome vodimo računa?

Nedelja 10. decembar u 17.00 časova: 60 najlepših narodnih pesama! (VIDEO) Promo




U novom izdanju vaše omiljene zabavne emisije nedeljom od pet popodne na Prvom programu, čućete novi set muzičkih predloga za izbor najlepših 60 narodnih pesama svih vremena, a Bojana i Milan ugostiće renomirane muzičke umetnike sa kojima će razgovarati o značaju očuvanja i negovanja tradicije.

Gosti u studiju su legende etno zvuka, zvuka stare narodne muzike i ljudi koji u svojim porodicama stoje na braniku dobrog ukusa nove generacije: Brankica Vasić Vasilisa, magistar klarineta Božidar Boki Milošević a o svojim roditeljima, koji su im usadili ljubav prema muzici i naučili ih negovanju pravih vrednosti u umetnosti ali i u životu- govoriće Ilda Šaulić i Marko Stojanović Luis.



Najverniji gledalac emisije „60 najlepših narodnih pesama“, neumorni i sveznajući Cojle Manojlović (lik tumači glumac Srđan Ivanović) neizbežni je „savetodavac“ i sufler i u ovoj epizodi. U svom domu on će, privremeno odustajući od „terapije detoksikacije od splavarske muzike“ učiti svoju sestričinu Bebu narodnim običajima i tradiciji.

I u ovoj emisiji, slušaćemo pesme koje možete predlagati i tako doprineti da se nađu na spisku najlepših ikada!  Zajedno ćemo odabrati „najbolje od najboljih“- šezdeset najlepših pesama narodne muzike svih vremena! Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS-a i Tonskom arhivu Radio Beograda. U okviru proslave jubileja Televizije Beograd/ RTS, na velikom koncertu 2018- te godine, biće izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Tagovi

Muzika

Povezane vesti:


>