Region

Svet

Nervozni poštar: Posle trinaest godina ponovo na sceni u Beogradu! (VIDEO)

Posle trinaest godina, u Beogradu ponovo sarajevski folk-rok bend "Nervozni poštar! Ovaj bend koji je bio mega popularan u bivšoj Jugoslaviji nastupiće 9. decembra u beogradskom Božidarcu.

Nervozni poštar: Posle trinaest godina ponovo na sceni u Beogradu! (VIDEO) Screenshoot Youtube




Ljubitelji "Nervoznog poštara" imaće priliku da ponovo uživaju u starim hitovima kao što su: "Cirkus Kolorado", "Voz za sreću", "Nova godina kuca na vratima", "Jugo, jugo", "Ja živim sam" i još mnogo drugih nekada popularnih pesama, koje se i dan danas slušaju.

Grupa "Nervozni poštar" osnovana je 1985. godine u Sarajevu i bukvalno preko noći postaju popularni u čitavoj bivšoj Jugoslaviji, rušeći sve rekorde u prodaji albuma. Iste godine grupa je imala svoj prvi javni nastup na festivalu narodne muzike "Ilidza" gde osvajaju prvo mesto, sa devedesetjedan posto glasova publike, što je jedinstveni slučaj u istoriji ovog festivala. Zanimljivo je da su ostali takmičari festivala, članove tada potpuno nepoznatog benda smatrali za nosače instrumenata. Od 1985. godine do 1990. godine objavili su pet albuma, nakon čega ih je ratni vihor odvojio od muzike. Okupljaju se ponovo 2002. godine, nakon čega izdaju još dva albuma ( 2002. i 2004. godine) kao i dve kompilacije najvećih hitova 2005. i 2006. godine.

Posetioci koncerta će osim starih hitova ovog benda, moći da čuju i pesme sa novog albuma.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>