Lepota

Ljubav

Zabluda ili istina: Možemo li zaista uticati na brži rast kose?!

Svi smo nailazili na recepte za brži rast kose i svi želimo da verujemo u čudo iz bočice koje smo sami napravili ili kupili već gotov proizvod. Da li je to istina ili samo zabluda u koji želimo da verujemo ?!

Zabluda ili istina: Možemo li zaista uticati na brži rast kose?! Svet Plus




Mnoge pripadnice lepšeg pola su gotovo lude za šamponom domaće radinosti, u koji se dodaje pantenol, kapi od koprive, E vitamin... Da li je ovo zaista delotvorno i da li ubrzava rast kose, koja u proseku za mesec dana naraste oko jedan ipo centimetar? Stručnjaci tvrde da je zapravo nemoguće direktno delovati na ubrzani rast kose. Sprovedena su i određena ispitivanja u kojima su upoređene dve grupe, ona koja je tretirana sredstvima za ubrzani rast kose i ona koja nije imala takvu vrstu tretmana. Rezultati su pokazali da nije primećena nikakva razlika u dužini. Tačnije, rezultati kod obe grupe odgovarali su prosečnom rastu kose od 1,5 centimetara mesečno. istraživanja takođe govore da nam je rast kose genetski predodređen.

Bez obzira na ova istraživanja, adekvatna nega kose je jako bitna bez obzira na to što nema direktni uticaj na brži rast kose. Slaba kosa, lomljiva, suva, ispucali krajevi, sve to onemogućava normalan tempo rasta dlake. Redovno masiranje temena glave pospešuje cirkulaciju i stimuliše folikul dlake, a zabluda je da kosu treba što duže četkati četkom jer se tako ona oštećuje, kida, lomi i čupa nova dlaka. Kosa uvek mora da bude hidrirana jer to sprečava njeno lomljenje i čupanje. U tome će vam pomoći eterična ulja. Da bi kosa zdravo izgledala, redovno posećujte frizera, a to bi kako stručnjaci kažu trebalo da bude na svaka dva do tri meseca. Obratite pažnju na sastav šampona koji koristite za pranje kose i nemojte je bez potrebe izlagati prevelikom zagrevanju.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>