Region

Svet

Zoran Marjanović izlazi iz zatvora: Nema dokaza protiv njega?!

Zoran Marjanović, osumnjičeni da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu Marjanović, izlazi iz zatvora jer nema dokaza protiv njega?!

Zoran Marjanović izlazi iz zatvora: Nema dokaza protiv njega?! Screenshoot Youtube



Slučaj ubijene pevačice Jelene Marjanović i dalje potresa javnost, a saslušanje svedoka privodi se kraju. Do sada ni jedan svedok nije izneo dokaz koji bi Zorana Marjanovića doveo u vezu sa ubistvom njegove supruge, za koje je osumnjičen. Svedoci koji su saslušavani od 15. septembra, dana kada je Zoran Marjanović uhapšen pod sumnjom da je on izvršio ovaj zločin, govorili su najviše o odnosima među supružnicima, kao i o odnosima Jelene sa ostalim ukućanima. Među svedocima bilo je i meštana Borče, oni su najviše govorili o tome koga su tog 2. aprila 2016. godine videli na nasipu u Borči. Nažalost, niko od njih nema saznanja o samom zločinu, pa tako nema ni dokaza koji bi teretili Zorana Marjanovića za ovo ubistvo. To što se u javnosti spekuliše da je Zoran forsirao Jelenu da trči  i ide u teretanu kako bi smršala, nije dokaz ubistva. Porodica Zorana Marjanovića odbila je da svedoči jer na to imaju zakonsko pravo. Kuma je svedočila u ovom slučaju ali ona nije iznela nikakve podatke, niti dokaze koji bi teretili Zorana Marjanovića za ubistvo.

Materijalni dokazi imaju veliku težinu, tragovi blata na odeći i listinzi telefonske komunikacije Zorana i ostalih članova porodice ali će tužilaštvo proceniti i odlučiti o tome da li su ti dokazi dovoljni i u kom će smeru ići postupak protiv Zorana Marjanovića. Oružje kojim je ovaj zločin izvršen nije još uvek pronađeno.

Za teško ubitvo zaprećena je kazna do četrdeset godina zatvora, a tužilaštvo ima šest meseci da podigne optužnicu, odnosno to je maksimalno vreme koje Zoran može da provede u pritvoru. U naredna tri meseca, ukoliko se ne pronađe dovoljno dokaza protiv njega, tužilaštvo može da nastavi istragu ali Zoran Marjanović mora biti pušten na slobodu. U ovom slučaju postoji mogućnost da Marjanović posle 15. marta bude pušten iz zatvora.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>