Ostalo

Sme�no

Vaš pas tačno zna kada je vreme za šetnju: Njemu nije potreban sat!

Pas tačno zna kada je vreme za šetnju, on ima zadivljujući biloški sat za sve svoje potrebe i želje!

Vaš pas tačno zna kada je vreme za šetnju: Njemu nije potreban sat! Svet Plus




Da li ste primetili kako se pas stvori ispred vas, upravo onda kada je vreme za obrok ili šetnju? Vi ste zaboravili ali on nije jer je njegov biloški sat nepogrešiv.
Savremena nauka, dokazala je da psi poseduju sve osnovne emocije. Oni osećaju ne samo glad, žeđ i polnu privlačnost već i radost, bes, bol, teskobu, tugu, strah i ljubav.
Psi su prepuni vrlina, i kako je rekao pisac Mark Tven: “U raj se odlazi preko veze. Da se ide po zasluzi, vaš pas bi ušao, a vi biste ostali pred vratima"
Psi takođe imaju niz različitih izraza lica, pri kojima koriste uši kako bi iskazali svoje trenutne emocije. Oni takođe nisu potpuno slepi za boje ali ne mogu ih razlikovati tako jasno kao čovek.Neki naučnici smatraju da psi imaju manje ćelija mrežnjače oka i da zbog toga ne vide crvenu i zelenu boju. Osnovne boje koje psi vide su plava i žuta. Njihove oči su osetljive na svetlo i pokrete ali ne vide detalje.
Kada je u pitanju čulo sluha, psi čuju sto puta bolje od čoveka, čak mogu da odrede zvuke ultrazvučne frekvencije. Neke rase pasa imaju izuzetno osetljiv sluh i zbog toga mogu da razviju strah od određenih zvukova, kao što su grmljavina i oluja.
O njuhu kod pasa ne treba puno govoriti, naučnici su utvrdili da psi mogu da otkriju rak kod čoveka i to u veoma ranoj fazi.

Ipak, psi nisu naročito introspektivna bića, ne izjeda ih osećanje krivice niti se bave promišljanjima o svojim postupcima ili kuju planove da osujete neke naše zamisli. Psi ne znaju da manipulišu ili kalkulišu, možda se baš zato sve više ljudi okreće druženju sa četvoronošcima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>