Region

Svet

Zoran Marjanović, podvojena ličnost: Sebe ubedio da nije ubica?!

Da li je Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, ubedio sebe da nije ubica, pokazaće neuropsihijatrijsko veštačenje.

Zoran Marjanović, podvojena ličnost: Sebe ubedio da nije ubica?! Screenshoot Youtube



Procene nekih stručnjaka na osnovu Zoranovog ponašanja, i izjava koje je davao za medije, govore u prilog tome, da je on sebe prosto ubedio u to da nije ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović.
Stručnjaci, po krivičnom Zakoniku, mogu mesec dana da posmatraju Zorana, da ga posećuju u zatvoru, razgovaraju sa njim, testiraju njegovo ponašanje. Oni imaju poslednju reč, kada je u pitanju odluka o tome u kakvom je psihičkom stanju Zoran, da li je podvojena ličnost i ima li savesti. Ukoliko je ima, možda ona proradi, pa Zoran olakša svima i prizna zločin koji mu se stavlja na teret.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, Zoran Marjanović je povezan sa zločinom na osnovu DNK tragova koji su nađeni na telu njegove supruge, kao i tragova blata na njegovim farmerkama, koje je po sastavu identično onom sa mesta zločina.
Međutim, procedura je takva da tužilaštvo ne otkriva informacije dok detaljno ne prouči nalaz.
Rezultati veštačenja fizičkih i bioloških tragova sa mesta zločina na nasipu u Borči dostavljeni su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje treba da proceni ima li čvrstih dokaza protiv Zorana Marjanovića.

Javnost pomno prati ovaj slučaj, sa željom da Jelenin ubica dobije odgovarajuću kaznu, i što se te iste javnosti tiče, neke okolnosti nisu do kraja rasvetljene. Između ostalog, misli se na DNK tragove nepoznatog muškarca koji su pronađeni na Jeleninim rukama i na trsci pored kanala u kojem je nađeno njeno beživotno telo.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>