Region

Svet

Dalmatinska klapa Cambi u Sava Centru 15. Decembra.

15. Decembra u Sava Centru nastupiće najbolja i najviše nagrađivana  Dalmatinska klapa Cambi. Ovo je njihov drugi nastup. U Beogradu  2013 godine ,  imali su koncert u prepunom Domu sindikata.

Dalmatinska klapa Cambi u Sava Centru 15. Decembra. Promo




Evo kako je čuveni Peca Popović  doživeo klapu Cambi te 2013 godine.: “Ko nije bio,ima šta da žali, a ko je bio,  ima dužnost da svedoči. Triumf kakvom retko prisustvujemo. Zapljusnuo nas je i očarao jedan neodoljivo topli Dalmatinski talas.“

Koncert počinje u 21 čas. Amfiteatar sala, ulaznice za ovaj kulturni događaj mogu se kupiti na blagajni Sava Centra i prodajnim mestima Eventima. 

Klapa “Cambi” iz Splita priznato je ime u svetu klapske muzike.  Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, rasprodani  nastupi, te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnom nivou klapskog izvođenja i odličnom prijemu kod publike.
Članovi ovog sastava su: dva akademska muzičara, profesor kineziologije,  lekar,  dipl.ing računarstva,  građevinarstva, dva  vlasnika privatnih firmi, profesori bologije i hemije… Iznad  svega oni su ljudi privrženi porodici.
Priča o klapi “Cambi” započela je njenim osnivanjem 1986. godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od  Splitske plemićke porodive Cambi koja je imala svoje posede na području cele Dalmacije. Klapa od 2007. godine deluje sa sedištem u Splitu.   
            .
Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih Dalmatinskih klapa,  doživela je kroz svoju istoriju brojne promene.
Klapa “Cambi” je nekoliko puta zaredom pobeđivala na Festivalu Dalmatinskih klapa u Omišu i u Kaštelima. Posle toga trijumfovali su na međunarodnom festivalu horova u Veroni.
Istovremeno   “Cambi”  započinje saradnju  sa Gibonnijem,  što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svetu,  koja je odredila budući put delovanja klapa.  Klapske grupe time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pesme,  a obradama popularnih kompozicija (Zdravka Čolića,Nena Belana,Massima Savića...) dobijaju novu i mnogobrojnu mlađu publiku. 

Novi milenij doneo je velike promene u klapi.  Kao pevački lider dolazi vrhunski tenor Vladimir Garić koji predvodi klapu do novih priznanja. Snimaju se nosači zvuka, nastupa se pred prepunim dvoranama, gostuje u brojnim tv emisijama,  i o klapi se često piše pohvalno u pisanim medijima.
U pripremi je album sa obradama najvećih svetskih hitova.  Klapa je upravo snimila video spot  svetskog hita  “The show must go on”,  grupe Queen.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>