Ostalo

Sme�no

Neverovatno: Pred ovim robotom bi se i sportisti postideli! VIDEO

Brz razvoj nauke svakim danom nas sve više fascinira. Da li ste uopšte mogli da naslutite da na svetu postoji  robot od kog bi mnogi sportitisti mogli da se postide?

Neverovatno: Pred ovim robotom bi se i sportisti postideli! VIDEO Foto: Screenshot Youtube



Inženjeri iz Bostona predstavili su robota visokog oko dva metra i teškog 75 kilograma, koji bez problema može da trči i preskače prepreke, i radi kolut unazad. Fantastična ravnoteža i raspored težine na ovom robotu omogućava njegovo lako kretanje. Humanoidi ne bi trebali ovo da mogu da urade. Izuzetno je teško napraviti bipedalnog robota koji može efikasno da se kreće, a i pokreće sve zglobove Roboti starije generacije, koji već imaju četiri godine lako drže svoj balans, kako u miru, tako i dok se kreću, ali bipedsi poput Atlasa moraju balansirati njihovo gusto gornje telo na samo dve noge. Robotisti sada mogu bolje provesti svoje vreme na ne-ljudskim oblicima koji su lakši za savladavanje.

Živimo u svetu izgrađenom za ljude, tako da postoje situacije u kojima želite da postavite robota koji radi kao čovek. Ako morate istražiti zagađeni nuklearni objekat, na primjer. Želimo nekog ko bi mogao umesto nas da se penje stepenicama ili  merdevinama i okrene ventile na pravu stranu.  Dakle, humanoid je možda put kojim bi trebali da krenemo, da bi se ljudi zaštitili u situacijama koje mogu biti pogubne za život.

Pogledajte šta sve može ova mašina i sa kojom lakoćom savlađuje prepreke koje se nalaze pred njim:

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Happytv.rs

Povezane vesti:


>