Region

Svet

Evo kako je Đorđe Balašević odgovorio na provokaciju novinarke!

Nije lako isprovocirati Đorđa Balaševića. Posle 40 godina na sceni, to je praktično nemoguće. Poznati pevač i čitani pisac nema razloga za lažnu skromnost. Na sva pitanja odgovara spremno i lalinski duhovito. Tako je bilo i ovog puta.

Evo kako je Đorđe Balašević odgovorio na provokaciju novinarke! Foto: Screenshot Youtube- Jedna cura je htela da me isprovocira u intervjuu pre puno godina, rekla je “vaše pesme su sve patetične". Ona me gleda kako se ne nerviram i kaže “ali ujedno su i životne”. I da, tu je u pravu. A kako to objašnjavate, a ja kažem "život je patetičan. Život zna biti patetičan daleko više od Balaševićevih stihova - iskren je bio panonski mornar.
 
- Nije mi uopšte neugodno što se moje knjige čitaju. Navikao sam. Pravi pisci imaju svoje trenutke, imaju svoje pozornice, imaju svojih pet minuta, svi ostali minuti su moji -. deluje neskromno ali je Đorđe Balašević jednostavno takav.
 
- Četrdeset godina nije ništa okruglo. Možda za 50. jubilej neću biti skroz fit, možda će mi Alchajmer pisati konferansu. Nije mi ni padalo na pamet da ću biti pevač. To mi je bilo grozno zanimanje. Muško koje peva. To je kod nas u porodici bilo sramota pomenuti - iskren je bio Balašević.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Kurir

Povezane vesti:


>