Svet

Region

Donald Saterlend će nakon 140 uloga dobiti Oskara!

Glumac Donald Saterlend će primiti počasnog Oskara u subotu 11. novembra, na devetoj godišnjoj manifestaciji "Governors Awards" filmske akademije AMPAS. Njegova karijera duga je preko 50 godina, a za to vreme je imao oko 140 uloga. 

Donald Saterlend će nakon 140 uloga dobiti Oskara! Foto: Screenshot YoutubeČuveni kanadski glumac, Donald Saterlend, konačno će dobiti Oskara, nakon pedesetogodišnje glumačke karijere. On je glumio u oko 140 filmova, a najpoznatije uloge ostvario je u filmovima "Dvanaest žigosanih" (The dirty dozen) iz 1967. godine, "Ratnici" (Kelly's Heroes) iz 1970. godine, "Obični ljudi" (Ordinary people) iz 1980. i "Građanin Iks" (Citizen X) iz 1995. godine. Saterlend je rekao da bi voleo da su njegova majka i režiser "Ratnika" Brajan Haton živi i da mogu sa njim da prisustvuju ceremoniji dodele počasnog Oskara. 

Saterlend je odrastao u jednom malom gradu u Kanadi, i dok je nejgov otac želeo da mu se sin bavi nečim praktičnim, kao što je elektrotehnika, Donald je uvek bio fokusiran i usmeren samo na glumu.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Mondo


>