Region

Svet

Sinan Sakić angažovao stručnjaka za indijski način lečenja!

Iako je već pronašao donora, Sinan Sakić se trudi da se izleči pomoću ajurvede, pa je angažovao stručnjaka za ovaj tradicionalni vid lečenja. Ovakav način lečenja ne čudi, s obzirom na to da je Sinan ljubitelj indijskog načina života.

Sinan Sakić angažovao stručnjaka za indijski način lečenja! Foto: Screenshot YoutubeSinan Sakić pokušava da spase jetru da ne bi morao na transplantaciju. Folk pevač, koji boluje od jetrene encefalopatije (hepatične kome), angažovao je stručnjaka ajurvede - tradicionalnog indijskog vida lečenja!

To i ne čudi s obzirom na to da je Sinan veliki ljubitelj indijskog načina života, pa je ranije često boravio kod duhovnog učitelja Sai Babe. Sada se o njemu brine praktičar ajurvede Žarko Trišić, koji otkriva kako pokušava da Sinanu, koji je trenutno na kućnom lečenju, spase jetru od presađivanja.

- Sakićeva žena Sabina me je pozvala i rekla da pokušam da mu pomognem. Sam taj tretman je u cilju da se izbegne transplantacija jetre. Oni su me pitali da li mogu to da uradim, a ja sam rekao da mi daju sedam dana, pa ćemo videti rezultat. Ne mogu da garantujem, ali verujem da mogu da napravim takav lek i program za njega da se to izbegne. Znaćemo vrlo brzo. Trebalo bi tri meseca da se leči, ali već posle prve nedelje se vidi ima li efekta. U nedelju će biti pregled mog nedeljnog rada i saznaćemo rezultate - kaže Trišić.

Ajurveda smatra da sve bolesti nastaju zbog stresa i nastoji da vrati ravnotežu u organizmu. Doktor napominje da je Sakiću odredio „lečenje po drugoj liniji“, koja podrazumeva specijalnu ishranu, izmenjen režim života, ali i lekove.

- Ne sme da uzima ništa pogrešno. Jednom prilikom je po povratku iz Tuzle pojeo nešto, a kad sam došao, bilo mu je baš loše. Skrenuo sam pažnju Sabini da pazi na njega i da se to više ne dešava. Mislim da će sve biti kako treba. Sinan je hrabar i poslušan, želi da ozdravi što pre. Napravio sam mu neke lekove i odredio mu režim života - kaže Žarko.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Kurir


>