Lepota

Ljubav & Sex

Ovih 5 grešaka u šminkanju ne smete praviti!

Francuskinje, čini se, uvek izgledaju besprekorno, kao da po čitav dan vode računa o svom izgledu. Međutim, upravo je to jedna od stavki koja se ne nalazi u njihovoj dnevnoj rutini...

Ovih 5 grešaka u šminkanju ne smete praviti!1. Tragovi karmina na zubima

Francuskinje obožavaju da nose ruževe u raznim nijansama crvene boje, ali nikada im se neće dogoditi da im ruž završi na zubima.

2. Pogrešna nijansa tečnog pudera

Francuskinje uspešno izbegavaju da nose pogrešan puder, te im je potpuno nepoznat pojam jasno vidljive linije u predelu vilice koja ističe razliku između boje lica i vrata. To uspevaju tako što umesto gustih i teških radije biraju laganije pudere koji pružaju prirodan izgled, te se bolje stapaju s tonom kože, a lice izgleda sveže.

3. Preterano čupanje obrva

Prirodni izgled pravilo je kojeg se ove dame strogo pridržavaju kada je reč o obrvama. Gotovo je nemoguće videti Francuskinju s preterano počupanim obrvama, a urednim ih održavaju tako što ih jednostavno očešljaju, kako dlačice ne bi neuredno stršale.

4. Preterano konturiranje

Preterano konturiranje i naglašavanje delova i crta lica za ove lepotice veliko je NE. Kako bi licu dale prirodan sjaj, umesto nanošenja nekoliko slojeva hajlajtera, stavljaju ulje za lice na one tačke koje žele da istaknu i tako u prvi plan stave ono najbolje.

5. Odlazak na spavanje sa šminkom

Nije neobično videti Francuskinje bez trunke šminke koje pritom izgledaju odlično, a njihova tajna je u tome da jako paze na kožu. Upamtite, dobra briga o koži počinje skidanjem šminke pre spavanje svake večeri.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Glossy

Tagovi

sminka

Povezane vesti:


>