Zdravlje

Ljubav & Sex

Nar - evo zbog čega ga morate konzumirati češće!

Nar je uglavnom jedna od onih voćki koja vam neće biti primaran izbor, čak je i verovatno da ga se nećete setiti dok ga ne vidite ispred sebe, iako je činjenica da je sam po sebi kao i njegov sok, odličnog ukusa.

Nar - evo zbog čega ga morate konzumirati češće!Stručnjaci kažu da je nar odličan antioksidans. Uz to je i pun vitamina C, tako da pojačava imunološki sistem, zato je preporučljivo da se jede u zimskim danima. Evo još nekih razloga zašto ovo "rajsko voće" treba da konzumiraš što češće.

Sprečava starenje

Samim tim što je nar izvanredan antioksidant, njegov sok je dobar za apsorpciju slobodnih radikala koji se nalaze u organizmu, samim tim tvoja koža će izgledati nežnije i znatno mlađe.

Štiti i regeneriše jetru

Ne samo da njegov sok štiti jetru, već pomaže i u njenoj regeneraciji, ako je do oštećenja već došlo.

Štiti od raka

Naučnici sa jednog Univerziteta posmatrali su efekte soka od nara na rak dojke. Rezultate su objavili u jednim novinama uz zaključak da je sok od nara veoma efektan u sprečavanju proširenja ćelija raka.

Suzbija alergije

Nar sadrži supstance, koje suzbijaju biohemijske procese povezane sa alergisjkim reakcijama.

Normalizuje krvni pritisak

Ranija istraživanja objavljena u medijima pokazala su da nar može da pomogne u suzbijanju krvnog protoska, prouzrukovanog masnom hranom.

Reguliše metabolizam

Nar pomaže u regulisanju šećera u krvi, poboljšava osetljivost na insulin, i bori se protiv upala i drugih faktora koji mogu da utiču na metabolizam. Mnogi od ovih poremećaja mogu da impliciraju pojavu šećerne bolesti, a nar može da doprinese gubitku telesne mase.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Alo

Povezane vesti:


>