Region

Svet

Nije blud samo u Holivudu: Danica Maksimović otkrila stravične slučajeve srpske kinematografije!

U proteklom periodu je pokrenuto više sudskih procesa protiv seksualnih predatora u Holivudu, koji su se okoristili o svoje pozicije kako bi ucenjivali i iskorišćavali uglavnom mlade glumce i glumice i tražili od njih seksualne usluge. Danica Maksimović otkriva kakvi sve slučajevi postoje u Srbiji.

Nije blud samo u Holivudu: Danica Maksimović otkrila stravične slučajeve srpske kinematografije! Foto: Screenshot Youtube



Tajne o kojima se godinama ćutalo su isplivale na površinu, a diva srpskog glumišta Danica Maksimović sumnja da će taj dan doći uskoro u našoj zemlji.

- Kod nas se ni mnogo ozbiljniji zločini ne rešavaju. Mislim na "Aleksin zakon" ili peticiju koju su pokrenuli roditelji ubijene Tijane Jurić. Kada je sa njima tako, šta mislite ko bi se borio za prava filmskih i pozorišnih radnika? - zapitala se Danica u intervjuu za "Gloriju", a zatim dodala da "nepristojnih ponuda" ne manjka ni na našoj sceni.

- Da, i mojim koleginicama i meni. Ali, šta mi vredi da pričam o tome. Kao da bi se iko time bavio? Znate li koliko žena pati u svojim porodicama jer siledžije puštaju iz zatvora brzo i oni nastavljaju da se iživljavaju nad žrtvama - iznela je svoje mišljenje Maksimovićeva, a zatim ušla u detalje:

- Dešavalo se da se kastinzi organizuju i u stanovima. Prisustvovala sam kastingu u potkrovlju kada se od mene i koleginica tražilo da se skinemo. Naravno, to sam odbila - priznala je glumica, a potom se posebno osvrnula na snimanje filma "Bal na vodi" u kom je sa seta oterala reditelja koji joj je tražio da se obnaži.

- Tražila sam da mi se pojasne kadrovi, jer sam videla na setu da im je ludilo udarilo u glavu i nisu znali šta će sa sobom. Shvatila sam koliko je sati i insistirala sam da se ispoštuje ugovor, inače neću snimiti kadar. Bila sam izričita. I nisu imali kud. Ali, ja sam takva, borac sam - završila je svoju ispovest Danica, poručivši mladim glumicama da postupaju isto, čak i po cenu gubitka uloge.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Pulsonline

Povezane vesti:


>