Zdravlje

Ljubav

Ako želite da smršate nikada ne smete praviti ove greške!

Osobe koje su na dijeti, u svoju ishranu vrlo često ubacuju mnogo salate, kako bi uneli što više vitamina, a malo kalorija. Da li je salata baš savršen izbor? Može biti, ako je pripremate adekvatno, i ne dodajete namirnice koje nisu u skladu sa dijetalnim načinom ishrane. 

Ako želite da smršate nikada ne smete praviti ove greške!



Salata u dijetalnoj ishrani zaista može biti odličan izbor, ali ljudi često dodaju u salate one namirnice koje svakako daju na ukusu, ali za dijetalnu ishranu su velika greška. Ovo su neke od tih namirnica: 

Hrskava piletina ili tofu
 
Hrskava piletila ili prženi tofu su prerušeni proteini koji samo dodaju nepotrebne kalorije, a često i šećer, čime vašu salatu čine ne tako dijetalnom. Umesto toga možete koristiti druge izvore proteina kako bi vas zasitili. U vašu salatu možete da dodate grilovanu piletinu, lososa, tunu, kuvana jaja ili boraniju.

Kremasti prelivi
 
Kremasti prelivi poput onog za Cezar salatu su prepuni kalorija. Nutricionisti preporučuju da koristite prelive na bazi sirćeta, poput balzamika ili devičansko maslinovo ulje. Ukoliko ste ipak ljubitelj kremastih preliva, možete ih praviti sa avokadom ili tikvicama kako biste dobili kremastu teksturu

Krutoni
 
Krutoni se stavljaju u salatu kako bi joj dali ukus, ali jako mala količina može imati i do 100 kalorija. Nutricionisti kažu da je bolje dodati orašaste plodove čime ćete postići isti efekat. Kako bi pojačali ukus možete ih pomešati sa nekim začinskim biljem.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Stil

Povezane vesti:


>