Style

Ljubav & Sex

Ana Vintur ima pet zlatnih saveta, a jedan modni promašaj smatra nedopustivim!

Neprikosnovena kraljica stila i urednica magazina "Vog", Ana Vintur, uz nekoliko korisnih saveta objasnila je suštinu modernog odevanja i šta zapravo znači biti u trendu.

Ana Vintur ima pet zlatnih saveta, a jedan modni promašaj smatra nedopustivim! Foto: Screenshot Youtube1. Investirajte u svevremenske komade i nosite ih često

Prema mišljenju Ane Vintur, umesto ormara punog trendi krpica bolje je imati nekoliko kvalitetnih odevnih komada, dobro krojenih i napravljenih od finih materijala. Oni su skuplji, ali dugoročno će se više isplatiti jer će trajati duže.

2. Više rizika, manje ziheraških kombinacija

Načelna pravila dobrog odevanja svima su poznata, ali ponekad treba malo rizikovati prilikom odabira odevnih komada. Moda je pre svega igra. Možete je shvatati ozbiljno, ali pritom se ipak morate i dobro zabaviti, zato zaboravite na neka zastarela pravila o kombinovanju dezena, materijala, boja i tekstura.
 
Nekad je nošenje više od jednog dezena po kombinaciji bilo nezamislivo, kostim od vune ili tvida nije se nosio uz kožne jakne, a sa šarenim odevnim komadima sparivale su se samo jednobojne cipele. Naravno, sva ta pravila slobodno odbacite i prepustite se maštovitim modnim igrama koje mogu rezultovati fantastičnim izdanjima.
 
3. "Reciklirajte" odeću

Mnoge slavne dame nikada neće dva puta obući istu kombinaciju ili odevni komad. Ana to pravilo odbacuje i zagovara "recikliranje" odeće, pogotovo kada su u pitanju večni komadi. Zašto biste sjajne pantalone, haljine, suknje čuvali u ormaru i obukli ih samo povremeno? Nosite ih kad god to poželite, povremeno nadopunite nekim novim detaljem i uživajte u odeći u kojoj se osećajte najbolje.
 
 4. Pronađite svoj stil i držite ga se

Samo zato što se trenutno nose predimenzionisani komadi koje vi lično ne volite, ne znači da iz svog ormara morate izbaciti užu odeću i obavezno posegnuti za širokom. Odeću u kojoj se ne osećate dobro i koja vam ne pristaje slobodno ignorišite i birajte onu koja laska vašoj figuri i šalje poruku o vašoj ličnosti.
 
Iako ima pristup svim cipelama najvećih i najcenjenijih modnih kuća, Ana više od 20 godina nosi isti model Manolo Blanika napravljen po meri. Bez obzira na trendove, verna je jednim cipelama.

5. Nosite boje

Ana Vintur je velika zagovornica modnog šarenila. Tamne i jednobojne komade obavezno nadopunjuje raskošnim šarenim detaljima, a u jednom izdanju spojiće i po nekoliko različitih boja koje uopšte ne moraju da budu komplementarne.
 
Najveći modni greh koji Ana nikome ne prašta jeste potpuno crna kombinacija. U videointervjuu za Vog svojevremeno je izjavila kako nikada ne bi nosila crno od glave do pete

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Stil

Povezane vesti:


>