Svet

Region

Film koji Holivud ne želi da vidite prikazuje zlostavljanje dece u filmskoj industriji!

Dokumentarac koji prikazuje navodno postojanje pedofilskog lanca u Holivudu pogledan je više od tri miliona puta nakon što su ga njegovi tvorci besplatno emitovali. Ekipa filma došla je do informacija ko su zlostavljači dece, ali objavu su pokušali da blokiraju moćnici.

Film koji Holivud ne želi da vidite prikazuje zlostavljanje dece u filmskoj industriji! Foto: Screenshot Youtube



"Open sikret" (Otvorena tajna) koji razjašnjava brutalnost zlostavljanja dece u filmskoj industriji, objavljen je na internetu nakon što su dve godine film odbijali da objave distributeri i razni holivudski moćnici, piše "Independent".

Označen kao "film koji Holivud ne želi da vidite", dokumentarac je fokusiran na navodno zlostavljanje mladih dečaka i tinejdžera koji žele da rade u filmskoj industriji.

Redatelka Ejmi Berg, koja je osvojila Oskara za film "Deliver Us From Evil" o zlostavljanju dece u katoličkoj Crkvi, navodno je došla do informacija o postajanju navodne grupe pedofila u Holivudu, koja uključuje menadžere, agente, PR-ove i same režisere i reditelje.

U filmu otkriva razuzdane zabave na kojima ti muškarci dečacima daju alkohol i drogu sa kojima ih mame na seks, a potom se na njima ređaju i razmjenjuju ih poput robe.

Drugi se optužuju da su godinama gradili odnose poverenja sa porodicama žrtava, prateći njihovo odrastanje i seksualno ih napastvujući, prenosi "Ekspres".

U jednom intervjuu se pojavljuje Evan Henzi, koji kaže kako je imao 11 godina kada je njegov menadžer Martin Veis počeo seksualno da ga zlostavlja. Veis se u dva slučaja seksualnog zlostavljanja tinejdžera izjasnio kao nedužan, ali ipak je dobio kaznu od godinu i po dana u zatvoru i pet godina uslovno.

Henzi, koji danas ima 24 godine, kaže kako je svoju priču otkrio u "Open Secretu" kako bi druge žrtve, koje su poput njega zlostavljanje godinama, napokon dobile priliku da im rane zacele.

- Kad je film izašao, primio sam puno poruka podrške od ljudi koji su ga vidjeli - kaže Henzi.

Gejb Hofman, čovek koji je finansirao film, rekao je kako su dobili tačno nula ponuda iz Holivuda za distribuciju.

Tvorci filma su zaključili da je očiti kako face iz te industrije ne žele da dokumentarac ugleda svetlo dana, pa su ga uploudovali na Vimeo kako bi on ipak došao do publike.

Nadaju se da će ipak uskoro biti dostupan na TVu, Netflixu ili Amazonu.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Blic

Povezane vesti:


>