Lepota

Ljubav & Sex

Pet jednostavnih trikova za savršenu bujnu kosu!

S dolaskom hladnijih dana splasnuta i beživotna frizura problem je s kojim se susreće sve više žena, pa je pravo vreme da otkrijete kako da joj vratite volumen i sjaj. Sve se svodi na pet jednostavnih koraka.

Pet jednostavnih trikova za savršenu bujnu kosu!


 
1. Masirajte vlasište prilikom šamponiranja
 
Sigurno ste svi barem jednom uživali u opuštajućoj masaži vlasišta prilikom pranja kose u frizerskom salonu. Taj maleni ritual lako je ponoviti i kod kuće, a osim što deluje jako opuštajuće, podstiče i cirkulaciju što jača vlasi i kosu čini gušćom. Zato, već pri sledećem pranju kose pokušajte da odvojite barem tri minuta za masažu vlasišta i temena prilikom šamponiranja, jer ćete se nakon toga osećati i izgledati mnogo bolje.

2. Budite nežni prema kosi
 
Dok peru kosu, ljudi prema njoj znaju da budu jako grubi, posebno za vreme šamponiranja, kada ju je, zapravo, i najgore trljati, gužvati, povlačiti... Mokra kosa znatno je lomljivija i osetljivija od suve, pa bi prilikom pranja prema njoj trebalo da budete nežniji nego ikada. To pravilo važi i za trljanje kose peškirom nakon pranja, što bi trebalo da zamenite laganim tapkanjem.
 
3. Izbegavajte vruću vodu
 
Koliko god vrući tuš zvuči primamljivo, pogotovo u hladnijim danima, za kosu je ipak bolja mlaka voda. Vruća doprinosi isušivanju temena, pa samim tim i korena vlasi, ali i lomljenju kose i lošem kvalitetu vlasišta. S druge strane, mlaka voda podjednako će uspešno isprati prljavštinu i tragove šampona, a pri tome neće oštetiti vašu kosu ni umanjiti njen volumen

4. Ne preskačite regenerator
 
Regenerator postoji kako bi kosu učinio mekšom, nežnijom i lepršavijom te samim tim i naizgled bujnijom. Ako preskačete regenerator, teško ćete dobiti na volumenu, jer je kosa koja je oprana samo šamponom splasnuta i teška.
 
5. Stari trik pri sušenju kose
 
Iako ste za ovaj trik do sada verovatno već čuli, moramo opet da ga istaknemo jer on zaista pali. Radi se o sušenju kose naopako, odnosno s glavom na dole. Prilikom takvog sušenja trebalo bi da koristite i difuzer, kako bi toplota iz fena strujala tačno u kosu. Ipak, kad god je moguće, izbegavajte tretiranje kose toplotom, što osim fena uključuje i uvijače i peglu za kosu, jer će takvi aparati vremenom štetiti zdravlju, pa samim time i volumenu vaše kose.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Stil

Povezane vesti:


>