Region

Svet

Bora Đorđević se pred koncerte odmara u Laponiji! FOTO

Dok se u Beogradu prvi koncert „Riblje Čorbe“ 15. 11. u Centru „Sava“ rasprodao u rekordnom roku, a za drugi 20.11. na istom mestu vlada nezapamćeno interesovanje, Bora Đorđević otputovao je na sever Evrope gde u finskom delu Laponije puni baterije pred muzičke spektakle koje priprema.

Bora Đorđević se pred koncerte odmara u Laponiji! FOTO Foto: Screenshot YoutubeLegendarni roker Bora Đorđević posetio je postojbinu Deda Mraza gde uprkos velikim hladnoćama uživa na pravim visinskim pripremama pre početka tonskih proba zakazanih za sledeću sedmicu. Okružen netaknutom prirodom, frontmen kultne grupe obišao je granicu sa Rusijom, opustio se u vožnji saonicama koje vuku haskiji, posetio farmu za uzgoj ovih pasa ali i uživao u pogledu na jedinstveni prirodni fenomen – polarnu svetlost.

- Za posetu Laponiji odlučio sam se jer je poslanik iz ove regije, izvesni Mika, priznao nezavisnost Katalonije pa sam požurio da sa njim prodiskutujem o ovom problemu – kroz osmeh je rekao Bora kome boravak na severu očigledno prija pre dva akustična koncerta pod nazivom „Čorba se čuje i bez struje“, a potom dodao:

- Nije Mika jedini razlog za posetu Laponiji. Kako sam s godinama postao „Laponac“ pa slabije pamtim logično je da izgubljeno pamćenje potrežim u Laponiji. Možda, ako ga nađem, neću morati na koncertima da čitam tekstove. Takođe, hoću da posetim i školskog druga Deda Mraza koji ovde živi pod imenom Santa Klaus, da mi pomogne u traganju za izgubljenim pamćenjem. No, Deda Mraz je pobegao negde, poslednje što sam saznao je da je otišao u Kinu tako da ostaje pitanje da li ćemo se sresti – rekao je legendarni roker i obećao da će po povratku publici prirediti koncerte za pamćenje.


 

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>