Region

Svet

60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Note kao lek u petoj emisiji!

"Note kao lek" je tema nove emisije serijala „60 najlepših narodnih pesama“, u kojoj će gostovati zdravstveni radnici koji pevaju, sviraju i analiziraju. Provedite nedeljno popodne uživajući uz najlepšu narodnu muziku

60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Note kao lek u petoj emisiji! Foto: Slobodan Sarić i Gordan Jović



"60 najlepših narodnih pesama" je programski projekat  RTS-a , osmišljen povodom obeležavanja 60 godina Televizije Beograd/ RTS. Voditelji televizijske emisije, Bojana Marković i Milan Popović u svakom izdanju razgovaraju sa reprezentativnim gostima o zanimljivim činjenicama iz istorije narodne muzike.  U duhu najbolje tradicije legendarnih igranih tok- šou programa TV Beograd i RTS- a, autorski tim potrudio se da ovaj TV format bude ne samo muzički bogat i raznovrstan već i duhovit, zabavan i prijemčiv svim generacijama. 

U svakom izdanju emisije, ponuđeni su predlozi najlepših narodnih pesama - od kojih će na kraju serijala biti izabrano 60 najlepših. Pesme su žanrovski raznovrsne: narodne romanse, izvorne pesme iz Srbije i iz okruženja, tamburaške pesme iz Vojvodine, trubačke, sevdalinke, kafanske, skadarlijske, vlaške, romske i pesme ostalih nacionalnih manjina, stariji i noviji veliki folk hitovi.

Bojana Marković: - I ove nedelje ponudićemo pregršt novih pesama, koje će se naći na listi koja nastaje uz pomoć gledalaca emisije. Glasanje za najlepše narodne pesme koje su prirasle vašem srcu, omogućili smo na mnogo načina: poštom i elektronskom poštom, na jutjub kanalu emisije, putem naloga emisije na društvenim mrežama (Fejsbuk, Tviter, Instagram) kao i putem telefona- tokom istoimene radijske emisije subotom, od 14.00 sati, u emisiji kolege Nenada Kamidžorca na Prvom programu Radio Beograda. Stručni savet programskog projekta „60 najlepših narodnih pesama“ prirediće izbor od 500 pesama, uvažavajući sve pristigle predloge gledalaca. Glasanjem do kraja serijala, zajedno ćemo izabrati „najbolje od najboljih“- šezdeset najlepših pesama narodne muzike svih vremena. Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS- a i Tonskom arhivu Radio Beograda. Na dan proslave jubileja Televizije Beograd/ RTS, na velikom koncertu u avgustu 2018- te godine, biće izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike...

Šta nas očekuje u novom izdanju emisije ove nedelje?

Milan Popović: - Neuropsihijatar, homeopatkinja, plastični hirurg, tehničar sa ORL- a i tehničarka sa radiologije, desetak zvezda narodne muzike, nekoliko orkestara i bolestan gledalac RTS-a Cojle Manojlović - tako bi izgledao "zdravstveni karton" iduće emisije "60 najlepših narodnih pesama". Vidimo se u nedelju 5. novembra, u petoj emisiji od 5 popodne! 

Voditelji: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici: Dušan Šukletović i Milan Popović
Muzički urednici emisije: Jovana Dukić i Dušan Šukletović
Scenario : po ideji Milana Popovića 
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić 

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>