Region

Svet

TUŽILAŠTVO: Zoran se na kratko odvojio od ćerke Jane i za 10 minuta ubio Jelenu!

Zoran Marjanović se 2. aprila 2016. godine u periodu od 16.49 do 17.30 odvojio od ćerke Jane i brutalno ubio suprugu Jelenu. Odsutan je bio desetak minuta, koliko mu je trebalo da počini zločin. Potom se vratio do deteta i prijavio nestanak žene, odnosno pozivao prijatelje i rodbinu, navodno je tražio i prijavio njen nestanak.

TUŽILAŠTVO: Zoran se na kratko odvojio od ćerke Jane i za 10 minuta ubio Jelenu! Foto: Screenshot YoutubeKako "Novosti" saznaju, ovo je suština naredbe za sprovođenje istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je sa devet udaraca tupim predmetom ubio suprugu Jelenu Marjanović. Mlada žena usmrćena je u kanalu, a u nalazu veštaka se navodi i da je prvi udarac dobila u nogu, da je pala, a da je zatim vučena desetak metara do vode gde je i usmrćena. Kako saznajemo, Zoran Marjanović je u odbrani naveo da su ga tokom šetnje sa ćerkom Janom po nasipu i dok je Jelena trčala, mimoišli jedan biciklista i čovek sa štapom.

- Zoran pominje i četvoricu karatista iz lokalnog kluba, koji su ih zaobišli kolima na nasipu - navodi naš sagovornik. - To sve sada treba ispitati iznova. Jer njihovih izjava nema u spisima tužilaštva. Sporne su i izjave dosadašnjih svedoka. Čeka se nalaz veštačenja baznih stanica od tog dana. Toga još nema u spisima tužilaštva. On treba da locira tačno mesto sa kog je Zoran zvao rodbinu i prijatelje, ali i gde su u tom trenutku bili ostali Marjanovići.

Zoran je nestanak Jelene prvo prijavio policajcu Borisu Puciću iz Borče, koji je nedavno svedočio u tužilaštvu. Pucić, inače prijatelj bračnog para Marjanović, poslao je Zoranu u poruci telefone PS Borča i PU Beograd, kako bi prijavio nestanak. Zatim je svojim vozilom došao do nasipa kako bi pretraživao teren. Pucić je, kako saznajemo, naveo da su se zaustavljali svakih 100 do 200 metara i silazili u kanal sa dunavske strane kako bi tražili Jelenu.

- Nikome nije padalo na pamet da traži Jelenu tamo gde je nađena sutradan, jer kako je objasnio, sve je sa te strane bilo čisto i vidljivo - kaže naš sagovornik. - Ipak, s obzirom na to da je okolo močvara sumnjalo se da je Jelena tu negde. Nastavak istrage protiv Zorana Marjanovića zakazan je za ponedeljak kada će biti saslušani novi svedoci.

- Diže se velika prašina oko tih svedočenja, a tu je vrlo malo konkretnih podataka - ističe naš sagovornik. - Recimo kada je Teodora Krsmanović ispitivana, ona je jasno rekla da se poslednja dva meseca pred Jeleninu smrt sa njom nije čula niti videla, jer su se posvađale.

OTISAK I DNK

Zoranu Marjanoviću je na teret stavljeno teško ubistvo, ali ukoliko se pojave novi dokazi može da dođe i do prekvalifikacije dela. Posebno je sporan otisak stopala sa druge strane kanala, na kome je bilo Jelenine krvi. Do danas se ne zna kome pripada trag te obuće. Nepoznanica je i muški DNK na donjem delu Jelenine trenerke i na domalom prstu, sa kog je skinuta njena venčana burma.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>