Zdravlje

Ljubav & Sex

Dijeta sa pomorandžama za tanji struk i lepši ten

Dijeta sa pomorandžama namenjena je kako gojaznima, tako i onima koji imaju problema sa nečistom kožom. Osim što je restriktivna i omogućava gubitka po jednog kilograma dnevno, takođe smanjuje apsorpciju masnoća i na prirodan način i čini kožu lepšom.

Dijeta sa pomorandžama za tanji struk i lepši tenHranu nije potrebno previše soliti, pa umesto toga radije upotrebite začinsko bilje. Pošto se za vreme upražnjavanja dijete unosi manje ugljenih hidrata, postoji mogućnost da dođe do smanjenja mišićne mase. Zbog toga je nakon dijete potrebno pojačati fizičku aktivnost, kao što je fitnes, trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili jednostavno hodanje. Ukoliko nemate previše suvišnih kilograma, onda je najbolje da preskočite ovakvu dijetu ili da je upražnjavajte po blažem, prilagođenom receptu, uz konsultaciju sa nutricionistom ili lekarom.

Tokom dijete prvi jutarnji obrok je uvek isti: pomorandža (kruška, breskva, lubenica ili dinja), dva dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera.


PRVI DAN

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko ili jogurt

Večera: dva paradajza ili dva decilitra pirea od paradajza, 2 kuvana jaja, mala glavica zelene salate ili krastavac i dva dvopeka

DRUGI DAN

Ručak: pomorandža, jaje, kiselo mleko, dva dvopeka

Večera: 125 grama mlevene govedine, paradajz ili decilitar pirea od paradajza, dvopek, šoljica čaja ili kafe

TREĆI DAN

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko, manja glavica zelene salate

Večera: 125 grama mlevenog mesa, pomorandža, dvopek, šoljica kafe ili čaja

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>