Region

Svet

Region

Počelo snimanje: Na setu novog domaćeg filma AJVAR! FOTO

Snimanje domaćeg filma ''Ajvar'', rediteljke Ana Marije Rossi, počelo je sa snimanjem, a današnje snimanje bilo je u centru Beograda, i tamo smo zatekli glumice Natašu Ninković (u glavnoj ulozi Vide) i Paulinu Manov (u ulozi Irene, Vidine najbolje prijateljice).

Počelo snimanje: Na setu novog domaćeg filma AJVAR! FOTO Foto: PromoRediteljka Ana Marija Rossi izjavila je da je film "AJVAR" istinita životna priča o savremenom bračnom paru i izazovima koje im svakodnevni život postavlja. Priča je stvarana sa puno emocija što je prepoznala kompletna glumačka i autorska ekipa. Glumice Nataša Ninković i Paulina Manov veoma su zadovoljne što im se ukazala prilika da rade na ovom filmu. Nataša Ninković je naglasila da uživa u radu na projektima u kojima je mnogo kreativnih žena, ali i da se uvek raduje kada snima sa kolegom sa klase, Sergejem Trifunovićem (glavni lik, Bane).Vida  (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Skandinaviji. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. U Beogradu Vida ima majku Nadu (Vesna Čipčić) koja od smrti Vidinog oca živi virtuelni život, noseći godinu dana njegovu  urnu sa sobom gde god da ide. Bane u Beogradu ima mladu ljubavnicu, za koju je Vida saznala  i o tome ćuti. U Srbiju dolaze za praznike, kada se odvija  uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima, ali ovog Uskrsa očekuje ih neki drugi život, na koji nisu navikli. Neizgovoreno, a konstantno prisutno pitanje nemanja dece, prevara, otuđenost u porodici, sve oko njih vrišti na rastanak i na kraj. Samo ga treba preživeti.

“AJVAR” je film o ljubavi i preživljavanju njenog gubljenja.

Snimanje filma "AJVAR" u produkciji filmske kuće BIBERCHE planirano je da traje pet nedelja, na raznim lokacijama u Beogradu, Užicu i glavnom gradu Švedske, Stokholmu.
Scenario filma potpisuju Ana Marija Rossi i Maja Todorović, direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov.Glumačku ekipu čine Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Vesna Čipčić, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Mirko Vlahović, Maja Todorović, Srđan Miletić. 

Film je srpsko crnogorska koproduckija, koproducent je Artikulacija iz Podgorice, i podržan je od Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture republike Srbije kao i Ministarstva kulture republike Crne Gore. 

U distribuciji TARAMOUNT FILMA, premijera je planirana za jesen 2018. godine.

 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>