Zdravlje

Ljubav

Da li ste znali da spavanje u grudnjaku može biti opasno?

Da li ste znali da naizgled bezazleno spavanje u grudnjaku može izazvati porbleme? Nekada se verovalo da spavanje u grudnjaku utiče na to da grudi što duže ostanu čvrste i podignute, ali da li je to zaista tako? 

Da li ste znali da spavanje u grudnjaku može biti opasno?



1. Cirkulacija je jedna od glavnih stvari koje pate kada spavate u grudnjaku. Ako je žica suviše čvrsta, vaši grudni mišići će biti ograničeni, utičući na cirkulaciju živaca u rukama. Pored toga, grudnjak sa jakom kompresijom kao što je sportski grudnjak može povrediti tkivo dojke.

2.  Još jedan značajan sporedni efekat nošenja grudnjaka u krevetu je iritacija kože. Kukice mogu prodreti u vašu kožu, kao i trake, koje mogu zapravo uzrokovati lezije ili čak ciste, ako ih ostavite predugo. Možda čak i ne primećujete blagi bol tokom noći, a uticaj može biti jako loš. 

3. Hiperpigmentacija se takođe može javiti zbog kopči i kukica koji su suviše čvrsti i u stalnom kontaktu sa kožom, što izaziva tamniju pojavu na određenom području.

4. Gljivice takođe mogu biti posledica nošenja grudnjaka tokom noći. Toplo i vlažno okruženje može biti veoma pogodno za gljivice. Ukoliko imate veće grudi, ili volite da spavate u jako toplom, obavezno skidajte noću grudnjak kako biste smanjili šansu znojenja grudi, a samim tim i stvaranje gljvica. 

Obzirom da većina žena ceo dan provodi u grudnjaku, bilo bi dobro da ga tokom noći skida, kako bi koža mogla da diše, a grudi da se "odmore".

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>