Region

Svet

Orkestar harmonika Aleksa Šantić u Sava Centru! FOTO

Višestruko nagrađivani Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji.

Orkestar harmonika Aleksa Šantić u Sava Centru! FOTO Foto: Drago TomićOvaj izuzetan i jedinstveni orkestar postao je poznat javnosti učešćem u show programu „Ja imam talenat“ gde su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost eminentnog žirija i kompletne javnosti koja je pratila ovaj show.
Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ postoji već 17 godina, osnovan je 1997. godine
Orkestar broji 36 članova, a većina njih su učenici OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, dok su šest članova bivši učenici škole. Orkestar izvodi srpsku narodnu muziku, muziku drugih naroda kao i popularnu muziku u jedinstvenim aranžmanima za harmonike.
U svoje interpretacije unosi ogromnu energiju i puno emocija, što su prepoznali i kompetentni ljudi iz sveta muzike (Emir Kusturica, Radmila Smiljanić, Ljubiša Pavković, Branimir Đokić; Ljubo Kešelj...kao i eminentni profesori filharmonija iz Rusije, Italije, Austrije, Indije...). 
Orkestar je do sada imao veoma zapažene koncerte u Kanadi (Vankuver i Viktorija), Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu (Rojal Opera House Muscat), Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji. Do sada je osvojio mnogobrojne nagrade i priznanja, a neka od najznačajnijih su:
 
Prvaci Republike Srpske – 8 puta
Pobednici Kulturne olimpijade u Sočiju 2014. godine.
Grand Prix na festivalu „Zemlja je naš zajednički dom“ u Ekaterinburgu u Rusiji
Na koncertu u Sava Centru Orkestar harmonika će se predstaviti beogradskoj publici raznolikim i posebno pripremljenim programom koji će činiti spletovi srpskih kola, narodnih pesama, makedonskih pesama, sevdalinki kao i obradama velikih hitova domaće i strane zabavne muzike.
Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra, Win Win radnjama i na www.ddtickets.rs,  a cene istih su 1.200,00 / 1.500,00 / 1.800,00 dinara
 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>