Zdravlje

Ljubav

Kako da se hranite zdravo, a da uz to bude i jeftino?

Često ste se pitali kako da se hranim zdravo kada to mnogo košta? Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se hranite zdravo a jeftino, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena. Potrudite se da sledite ove savete kad god možete, i budite sigurni da rezultati neće izostati. 

Kako da se hranite zdravo, a da uz to bude i jeftino?



Ne morate da potrošite čitavo bogatstvo kako biste sebi omogući da se zdravo hranite. Poslušajte ovih nekoliko saveta, i bez mnogo novca unapredite kvalitet vaše ishrane: 

1. Bilo da pijemo mleko zato što ga volimo, ili ga dodajemo u kafu, ili pravimo pire krompir, namirnica je koja se nalazi u skoro svakom frižideru. Kada kupujete mleko birajte ono sa manje masti, i već ste napravili dobar korak ka vašem zdravlju unošenjem manje mlečne masti. 

2. Malo masnije meso, svakako jeste i slasnije... Ali i manje zdravo. Kada birate meso u marketu, neka ono bude malo suvlje i "posnije". 

3. Ne morate voditi računa da jede stalno hranu koja je bez masti i holesterola. Dovoljno je da se samo za svaki obrok zapitate kakav je bio onaj prethodni. Ukoliko ste za ručak imali nešto masnije, za večeru obavezno povedite računa. 

4. Ukoliko ste imali obrok, ili čitav dan koji je obilovao visokokaloričnim jelima, morate malo usporiti. Balans je ono što morate imati u vidu. U tim slučajevima, povedite računa da preterate sa ukupnim dnevnim unosom kalorija. 

5. U kupovini namirnica pogledajte dobro deklaracije. Nećete ni verovati koliko sve proizvoda koje konzumiramo svakodnevno obiluje šećerom. Međutim postoje i namirnice koje imaju ili znatno manje šećera, ili ih nemaju uopšte. Uvek birajte te namirnice, naročito ukoliko se one često nalaze na vašem menije. To će na mesečnom nivou značajno umanjiti vaš unos šećera. 

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>