Region

Svet

60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Treća emisija posvećena Radio Beogradu! FOTO

U fokusu trećeg izdanja ''60 najlepših narodnih pesama'' jedinstvenog igrano- zabavnog šou programa je Radio Beograd- sa pravom smatran za medij koji je jedan od poslednjih „čuvara vatre“ stare domaće narodne muzike.

60 NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA: Treća emisija posvećena Radio Beogradu! FOTO Foto: Slobodan Sarić/RTS



Dok Bojana i Milan u TV studiju budu predstavljali izbor najlepših narodnih pesama za koje će gledaoci moći uskoro da glasaju, u drugom delu Srbije- minijaturni kazan za rakiju zadimio je kuću Cojleta Manojlovića, vernog gledaoca RTS-a...



On i pevač Raša Pavlović peku svojih 15 litara "vatrene vode“ za ličnu upotrebu, pokušavajući istovremeno da prate o čemu u emisiji govore Milutin Popović Zahar i Dragoslav Mihajlović- Kanarinac i šta će sve pevati najpopularniji pevači u novom izdanju emisije, posvećene Radio Beogradu. Međutim, Raša i Cojle ne uspevaju da drže stvari pod kontrolom i uviđaju da je praćenje emisije pod tim okolnostima gotovo neizvodljivo...



U studiju RTS- a biće i "radijski voditelj iz prošlog veka", etnomuzikolog i novinar Nenad Kamidžorac. Osim starih radijskih mikrofona i radio opreme, pokazaće i drevnu foto- dokumentaciju o istorijatu naše narodne muzike i Radio Beograda...A objasniće i zašto je, između ostalih doneo i neke gramofonske ploče koje su- izgrebane ekserom?!






Na zadovoljstvo poklonika narodne muzike, a povodom šest decenija postojanja TV Beograd/ Radio- televizije Srbije, projekat RTS- a „60 najlepših narodnih pesama“ realizuje se multimedijalno: osim televizijske emisije na RTS1 nedeljom u pet popodne, svake subote od 14.00 sati na Prvom programu Radio Beograda biće emitovana i radijska emisija „60 najlepših narodnih pesama“.

Glasanje za najlepše narodne pesme koje su prirasle vašem srcu, omogućeno je na mnogo načina: poštom (slanjem pisma), elektronskom poštom (imejlom), na zvaničnom jutjub kanalu emisije, putem zvaničnih naloga emisije na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter i telefonskim pozivima, tokom istoimene radijske emisije subotom na RB1.

NAČINI GLASANjA ZA NAJLEPŠE NARODNE PESME:
1. Zvanični RTS Youtube kanal: RTS 60 najlepših narodnih pesama
2. Fejsbuk stranica : 60 najlepših narodnih pesama  (@60narodnih)
3. Tviter nalog : @RTS_60narodnih
4. Imejlom : [email protected]
5. Poštom (adresa: RTS, Takovska 10, Beograd/ za emisiju "60 najlepših narodnih pesama")
6. Telefonskim pozivima (tokom radijske emisije subotom): 011/322-5099, 011/ 322-5299

Glasanjem do kraja serijala, gledaoci će izabrati „najbolje od najboljih“- šezdeset najlepših pesama narodne muzike svih vremena. Stručni savet TV serijala „60 najlepših narodnih pesama“ prirediće izbor od 500 pesama, uvažavajući sve pristigle predloge gledalaca. 

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Muzički urednici: Jovana Dukić i Dušan Šukletović
Scenario : po ideji Milana Popovića 
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić 

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>