Region

Svet

Region

SENKE NAD BALKANOM: Nova serija Dragana Bjelogrlića uskoro na malim ekranima!

Novo ostvarenje Dragana Bjelogrlića, serija "Senke nad Balkanom", premijerno će biti emitovana u nedelju 22. oktobra. 

SENKE NAD BALKANOM: Nova serija Dragana Bjelogrlića uskoro na malim ekranima! Foto: Screenshot YoutubePrva epizoda nove serije "Senke nad Balkanom"  biće premijerno emitovana u nedelju 22. oktobra u 20 časova na prvom programu Radio-televizije Srbije, kao i na još pet nacionalnih televizija u regionu i u Ruskoj federaciji.

- Tretirali smo u seriji period između dva svetska rada na drugačiji načina nego što je to praksa bila do sada, bilo u dramskom programu ili u filmovima. Naša serija je zapravo triler koji traži aktivno gledanje. Nije lako gledati "Senke nad Balkanom" i istovremeno kuckati poruke. Takav sadržaj serije iziskivao je od svih nas koji smo je stvarali veliku preciznost i koncentraciju - kazao je Bjelogrlić.

On je napomenuo da je serija još uvek u fazi montaže.

- Ne mogu da kažem da sam preveliki optimista niti da očekujem ogroman uspeh, ali sam jako blizu da kažem da sam uspeo u onome što sam hteo kada sam ušao u projekat "Senke nad Balkanom".

Ideja da nekoliko reditelja režira epizode televizijske serije, po Bjelogrlićevim rečima predstavlja standard za takve formate u svetu.

- Bitna je čvrsta kreativna postavka, a svaki reditelj sledeći tu postavku daje svoj mali pečat seriji. To se prvi put radi kod nas i trebalo nam je malo vremena da se uigramo. Verujem da će naša ideja o seriji i sama realizacija tog tv formata da se poklopi sa ukusom gledalaca. Verujem da serija ima sve ono što savremenu publiku danas zanima - istakao je Bjelogrlić.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Alo


>