Region

Svet

Region

Film Ana Karenjina, sećanja Vronskog predstavljen srpskoj publici!

U bioskopima širom zemlje počelo je prikazivanje filma "Ana Karenjina, sećanja Vronskog", koji je pripreman i sniman četiri godine. 

 Film Ana Karenjina, sećanja Vronskog predstavljen srpskoj publici! Foto: Screenshot YoutubeFilm reditelja Karena Šahnazarova, koji je otvorio  Filmski festival u Montrealu, sada je i pred srpskom publikom. Radnja filma odvija se u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne  bolnice spašava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom. Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine i da mu je baš on spasio život, jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice.

 - Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine - Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života: - Šta je nateralo njegovu majku na kobni čin? Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost, i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju. Anu Karenjinu i Vronskog igraju Elizaveta Boyarskya I Kirill Grebenshchikov.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>