Zdravlje

Ljubav

Kako da rešite problem nesanice?

Pitali ste se kako da se rešite nesanice? Možda je vašim mukama došao kraj. 

Kako da rešite problem nesanice?



Ko nije iskusio prevrtanje po krevetu satima, ne zna šta je muka. Nesanica može da izazove različite neprijatnosti kao što su anksioznost, problemi sa ishranom, opstipacija, i slično. Na duži vremenski period, nedostatak sna može izazvati mnogo veće probleme. Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da se rešite nesanice: 

1. Lavanda

Ova biljka odavno se koristila za nesanicu, ali i raličite nervne probleme jer se veruje da na ljude deluje umirujuće zbog svog mirisa. Napravite pred spavanje čaj od lavande, a možete i kesicu osušene lavande staviti pod jastuk.

2. Topao tuš

Topao tuš dokazano umiruje telo i um, jer utiče na pad kortizola, hormona stresa. Priuštite pre odlaska na spavanje sebi tuširanje toplom vodom jer će povećati mogućnost da pre zaspite. 

3. Dišite pravilno

Jasno je da vas uznemirava činjenica da ležite u krevetu satima i još nista zaspali, ali ta nervoza učiniće da dišete brzo i nepravilno. Probajte da se umirite i skoncentrišete na disanje, da bude smireno i pravilno. Verujte da može da pomogne. 

4. Spavajte u mraku

Neki ljudi imaju naviku da dok spavaju ostave upaljenu noćnu lampu. Greška. Pogasite sva svetla, jer to utiče na nivo melatonina, a povećan nivo melatonina čini da zaspite. 

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>