Region

Svet

Zoran Marjanović u pritvoru još 30 dana, evo koji je razlog!

Zoran Marjanović odlukom Višeg suda u Beogradu dobio je produženje pritvora za još 30 dana zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu 2016. godine. 

Zoran Marjanović u pritvoru još 30 dana, evo koji je razlog! Foto: Screenshot YoutubePritvor mu je zbog uznemirenja javnosti produžio sudija za prethodni postupak, a njegovi branioci mogu da se žale na ovu odluku krivičnom vanpretresnom veću suda. Protiv Marjanovića se nastavlja istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Portparol suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak danas preispitivao razloge za dalje zadržavanje osumnjičenog u pritvoru i doneo rešenje kojim mu je produžio pritvor do 30 dana. Pritvor mu je produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, dodala je Stanković. Takođe je ukazala da protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Telegraf

Povezane vesti:


>