Region

Svet

Region

Ralf Fajns dobio 62 miliona od Srbije za projekat Bela vrana!

Ralf Fajns, glumac i reditelj, dobio je 62 miliona dinara iz budžeta Srbije za projekat "Bela vrana" koji će se snimati u Srbiji. 

Ralf Fajns dobio 62 miliona od Srbije za projekat Bela vrana! Foto: Screenshot Youtube



Kako je objašnjeno u ministarstvu, toj instituciji obratio se Filmski centar Srbije koji je od producentske kuće "Rudik Films" iz Velike Britanije dobio molbu za podršku produkciji pomenutog filma. Sredstva će biti preneta Filmskom centru, koji će ih dalje preusmeriti "WIP Films" produkciji iz Srbije, a koja obavlja domaći servis za inostrane partnere.
Razlog za finansiranje "Bela vrana" je taj što će se snimanje odvijati i u Srbiji - pored prvobitnih lokacija Pariza i Sankt Peterburga. Novac će biti prebačen Filmskom centru Srbije, koji će na taj način pomoći britanskoj kompaniji "BBC films" u ekranizaciji biografske drame o ruskom baletskom igraču Rudolfu Nurejevu. Vlada je procenila da je ovaj projekat za Srbiju važan jer osigurava marketinški i materijalni udeo, pošto je Fajns doneo višemilionske investicije. Zanimljivo je da nijedan domaći autor na konkursu FCS nije dobio za snimanje filma više od 50 miliona dinara, a oko pola miliona evra je uplaćeno Fajnsu koji je počasni srpski državljanin tek mesec dana.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Mondo

Povezane vesti:


>