Zdravlje

Ljubav

​Kako da smršate uz pomoć banana?

Kako da smršam? -  pitanje je koje često sebi postavimo. Jasno je da mnoga pravila u dijetama gnjave, ali postoji i dijeta čija su pravila vrlo laka. 

​Kako da smršate uz pomoć banana? Foto: Screenshot Youtube



Doručak

Važno je da za doručak ne preterate. Obrok morate dovršiti pre neg što se potpuno siti. Započnite dan sa bananama, i imajte u vidu da možete pojesti više od jedne. 

Ručak

Ovo će vam biti omiljeni obrok jer dozvoljava gotovo sve. Žitarice, jaja, živina, povrće, voće, morski plodovi su ono što se preporučuje... Ograničite unos mlečnih proizvoda, prerađene hrane, kao i one koja sadrži mnogo masnoća, šećera, natrijuma (brza hrana, čokoladice, gotovi obroci za mikrotalasnu).

Večera

Trebalo bi da večerate najkasnije do 20 časova ili još bolje, do 18 časova. Za večeru možete pojesti kao i za ručak. Od večere do odlaska na spavanje bi trebalo da prođe 4 sata. 

Piće

Vodu treba piti mlaku. Čaj i kafa umereno, a vino i pivo samo u posebnim prilikama.

Slatkiši i grickalice

Oko 15 časova, između ručka i večere, su dozvoljeni keks i čokolada. Ako volite slane grickalice, prednost dajte kokicama, ali gledajte da ne budu masne. 

Mogući negativni efekti: Pošto u teoriji može da se jede gotovo sve i nisu jasno ograničene količine, potencijalni problem je prejedanje, tako da se ovaj režim savetuje osobama sa izraženom samokontrolom. Takođe, pošto se jede mnogo banana, među rizicima su dijareja, povraćanje, grčevi u stomaku, povećan unos šećera. Zbog smanjenog unosa mlečnih proizvoda, moguć je nedostatak kalcijuma.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>