Ostalo

Smeno

Da li ste znali da dok spavamo mogu da se dese i čudne stvari?

Svi volimo da se dobro naspavamo i imamo mirne i lepe snove, međutim nije uvek baš tako. Da li ste znali da dok spavamo mogu da se dese i čudne stvari?

 Da li ste znali da dok spavamo mogu da se dese i čudne stvari?SINDROM GLAVE KOJA EKSPLODIRA

Osoba se budi zbog snažne „eksplozije“ u glavi. Može da čuje zvukove ili da vidi bljesak. Iako nije opasno, stvarno je zastrašujuće.

SNOVI KOJI SE PONAVLjAJU

Često su povezani sa našim životom. Mozak ih stalno ponavlja. Nema pravog objašnjenja, ali se veruje da se snovi ponavljaju kako bismo mogli da se suočimo sa njima.

PARALIZA SNA

Vreme kada se probudite, ali ne možete da pomerate mišiće niti razgovarate. Znate da je vaš um budan, ali vaše telo nije. Iako traje samo nekoliko sekundi, može biti zastrašujuće.

PRIČANjE U SNU

Čest fenomen i traje oko 30 sekundi. Obično se javlja u prva dva sata sna. Nije opasno, ali je neprijatno za ljude koji spavaju pored vas.

VANTELESNO ISKUSTVO

Naziva se neuropsihološkim fenomenom. U ovom slučaju osoba se vidi izvan tela — svest je izvan tela i može da vidi telo kako leži na krevetu.

MESEČARENjE
Fenomen kad vaša svest spava, ali je telo budno. Tako, tokom spavanja, ljudi hodaju i čak mogu da napuste svoju kuću. Kada se osoba probudi, ne seća se ničega.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>