Region

Svet

Ubistvo Jelene Krsmanović isplanirano do detalja: Marjanovići namerno uništavali dokaze?

Novo svetlo sumnje bačeno je na slučaj ubistva Jelene Krsmanović, a sumnja se da je zločin isplaniran do detalja i da su Marjanovići namerno uništavali dokaze.

Ubistvo Jelene Krsmanović isplanirano do detalja: Marjanovići namerno uništavali dokaze? Foto: Screenshot YoutubeOd početka istrage ubistva pevačice Jelene Krsmanović, Marjanovići, sa njenim suprugom Zoranom na čelu, isticali su da je Jelena nestala u subotu 2. aprila 2016. godine, kada je otišla da trči nasipom, oko 15.30 posle podne. Međutim, njen nestanak oni su policiji prijavili tek četiri sata kasnije, oko 20 sati. Za to vreme, oni su krenuli u svoju potragu za Jelenom. Zvali su porodicu, prijatelje, poznanike i zajedno sa njima češljali čitav nasip. Kako je u tom trenutku, prema njihovoj priči, bilo deset, 15 ljudi, svi eventualni dokazi koji bi pomogli u bržem rešavanju slučaja uništeni su.

Ovaj potez može da se smatra kao da dobro osmišljen s obzirom na to da je porodica Marjanović i pre nego što je pozvala policiju, kako su rekli, sami prečešljala ceo nasip. Ali, tada, kako su rekli, nisu primetili ništa sumnjivo. Kao ni kasnije kada se na istom mestu okupilo na desetine njihovih prijatelja.

Drugi detalj - ta četiri sata od nestanka do policije dala su prostor Marjanovićima da se dogovore ko i šta želi da kaže o nestanku Jelene Krsmanović.

Takođe, period od četiri sata do policijske potrage, ali i više od 12 sati koliko je prošlo od početka policijske potrage do privođenja Zorana Marjanovića bili su dovoljni da članovi njegove porodice usklade izjave koje će davati policiji. 

Međutim, nije samo to išlo naruku Marjanovićima, koji su možda vešto isplanirali kako će zavarati tragove. Nakon što je Jelena nestala, u njihovoj kući i dvorištu bili su novinari, ali i svi njihovi članovi porodice, prijatelji. Marjanovići su redom pozivali svakoga ko želi da uđe, ali i da proviri u svaku i najmanju prostoriju njihove kuće iz koje su tek kasnije redom izneti dokazi. Čini se prekasno za tako dobro osmišljen plan. U skoro svakoj prostoriji ljudi su sedeli, šetali se, a dokazi i eventualni tragovi koji bi u njihovoj kući pomogli u rešavanju Jeleninog ubistva takođe su delom ili potpuno uništeni.

Pa onda, kada je policija prvi put, posle 48 sati od pronalaska njenog tela u kanalu pored nasipa u Crvenki ušla u njihov dom i pretresla ga, imala je verovatno veći problem sa tragovima. Jer je otisaka bilo svuda i svačijih. Oni su redom iznosili sumnjive predmete: tepih, torbe, odeću, obuću, pantalone na kojima je bilo blato...

Međutim, otisaka prstiju, bioloških tragova bilo je svuda i svi oni odgovarali su različitim ljudima, među kojima su i novinari koji su prethodna dva dana prodefilovali njihovom kućom. Samim tim, vreme koje je proteklo od njenog nestanka, ubistva, do dolaska policije u njihov dom bilo je dovoljno da Marjanovići operu čitavu kuću i uklone sve dokaze koji bi ukazali na njihovu umešanost u ubistvo Jelene. Kako se sumnja, Marjanovići su varikinom oribali celu kuću, tepihe, podove...

Viber

Izvor: blic.rs

Povezane vesti:


>