Ostalo

SmeÜno

Microsoft odustaje od sistema Windows 10 za pametne telefone

Šef operativnog sistema Windows 10 objavio je na Tviteru da kompanija odustaje od razvoja novih funkcija i hardvera za mobilne verzije tog operativnog sistema. 

Microsoft odustaje od sistema Windows 10 za pametne telefoneD┼żo Belfiore je napisao da razvoj novih funkcija programa Windows 10 za mobilne telefone "više nije u fokusu". Belfiore je dodao da je i sam prešao na Android. Microsoft je pokušao da sistemom Windows 10 za mobilne telefone privu─Źe korisnike tako što im je omogu─çavao da pokrenu iste "univerzalne aplikacije" i na svojim ra─Źunarima i telefonima, ali koncept nije prihva─çen me─Ĺu korisnicima.
 


Prema istra┼żivanju kompanije IDC, ovaj operativni sistem predstavlja samo 0,03 posto globalnog tr┼żišta, a to je zasnovano na isporukama pametnih telefona - izme─Ĺu aprila i juna. Marketing stru─Źnjaci nisu iznena─Ĺeni ovom odlukom i ka┼żu da je ovakva odluka o─Źekivana. - "Nije bilo šire upotrebe Windows 10 Mobile, tako da nije nikada postao atraktivan ni za trgovce ni za operatore", rekao je Francisko D┼żeronimo iz kompanije IDC. - "I sa perspektive potroša─Źa, ovaj operativni sistem nije pru┼żio tako dobro iskustvo kao Android ili iOS".

Belfiore je rekao i da ─çe kompanija nastaviti da odr┼żava ve─ç postoje─çu platformu, ali da novih funkcija ne─çe biti.
 
 

Viber

Izvor: http://rs.n1info.com

Povezane vesti:


>