Ostalo

Sme�no

Microsoft odustaje od sistema Windows 10 za pametne telefone

Šef operativnog sistema Windows 10 objavio je na Tviteru da kompanija odustaje od razvoja novih funkcija i hardvera za mobilne verzije tog operativnog sistema. 

Microsoft odustaje od sistema Windows 10 za pametne telefoneDžo Belfiore je napisao da razvoj novih funkcija programa Windows 10 za mobilne telefone "više nije u fokusu". Belfiore je dodao da je i sam prešao na Android. Microsoft je pokušao da sistemom Windows 10 za mobilne telefone privuče korisnike tako što im je omogućavao da pokrenu iste "univerzalne aplikacije" i na svojim računarima i telefonima, ali koncept nije prihvaćen među korisnicima.
 


Prema istraživanju kompanije IDC, ovaj operativni sistem predstavlja samo 0,03 posto globalnog tržišta, a to je zasnovano na isporukama pametnih telefona - između aprila i juna. Marketing stručnjaci nisu iznenađeni ovom odlukom i kažu da je ovakva odluka očekivana. - "Nije bilo šire upotrebe Windows 10 Mobile, tako da nije nikada postao atraktivan ni za trgovce ni za operatore", rekao je Francisko Džeronimo iz kompanije IDC. - "I sa perspektive potrošača, ovaj operativni sistem nije pružio tako dobro iskustvo kao Android ili iOS".

Belfiore je rekao i da će kompanija nastaviti da održava već postojeću platformu, ali da novih funkcija neće biti.
 
 

Viber

Izvor: http://rs.n1info.com

Povezane vesti:


>