Zdravlje

Ljubav

Domaći recept od meda pobediće kašalj kod dece!

Kašalj kod dece može biti uzrokovan virusnim ili bakterijskim infekcijama, a uz njega mogu ići i drugi, nimalo prijatni, simptomi poput začepljenog nosa, bolova u grlu, osećaja slabosti, povišene temperature

Domaći recept od meda pobediće kašalj kod dece!



Med, luk, limun

Verovatno će vam se činiti odbojna ideja da pomešate med i luk za lečenje kašlja, posebno ako tražite nešto protiv dečjeg kašlja, ali nemojte odmah odbaciti ovu kombinaciju. Itekako je delotvorna.

Evo kako da pripremite ovaj sirup:

Isecite 250 grama svežeg luka i stavite u posudu od nerđajučeg čelika, nikako od aluminijuma. Dodajte oko 125 grama meda, da prekrije luk i stavite na laganu vatru.

Kad med postane tečan, smanjite vatru tako da se lagano podgrejava i da se lekoviti sastojci iz luka sjedine s medom.Zagrevajte poklopljeno da lekoviti sastojci ne ispare nego da ostanu u medu. Svakih par minuta je potrebno skloniti posudu s vatre, brzo promešali sirup kako ne bi zagoreo. Zato pazite da sve radite na slabijoj vatri.

Procedite luk i bilje, a ostatak meda (koji u sebi može imati tragove bilja, što je u redu) sipajte u teglu ili drugu staklenu posudu i je u frižifderu.

U mlaki sirup dodajte kašiku limunovog soka. Sirup uzimajte koliko god često je potrebno, ali ne češće od svakih pola sata.

Za decu do 10 godina: 1 kašičica, za starije od 10 godina doza je 1 supena kašika.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Telegraf

Povezane vesti:


>