Region

Svet

Najnoviji obrt u slučaju ubijene Jelene Krsmanović: Policija traži privođenje porodice Marjanović!? Mogli bi svi da dobiju po 40 godina zatvora!?

Uskoro bi mogao da se desi najnoviji obrt u slučaju ubijene Jelene Krsmanović, jer policija traži provđenje porodice Marjanović, a ako ih osude mogli bi svi da dobiju po 40 godina zatvora.

Najnoviji obrt u slučaju ubijene Jelene Krsmanović: Policija traži privođenje porodice Marjanović!? Mogli bi svi da dobiju po 40 godina zatvora!? Foto: Screenshot YouTubeČlanovi porodice Marjanović imaju status privilegovanih svedoka u slučaju ubistva snaje Jelene Marjanović i po zakonu mogu da odbiju svedočenje, ali ukoliko se eventualno dogodi da budu osumnjičeni, preti im robija do 40 godina kao saizvršiocima! Ovo otkriva advokat Nebojša Milosavljević, koji je dobio punomoćje 11 članova porodice Krsmanović da ih zastupa u slučaju brutalno ubijene pevačice, piše Informer. - Članovi porodice Zorana Marjanovića, osumnjičenog za teško ubistvo supruge Jelene, privilegovani su svedoci. Oni su po zakonu oslobođeni dužnosti svedočenja. Članovi porodice osumnjičenog mogu da se pozovu na svoje zakonsko pravo i ne moraju da svedoče. Međutim, ukoliko se eventualno dogodi da i oni budu osumnjičeni, preti im visoka kazna! Ukoliko se u slučaju teškog ubistva, kao što je ovo, dogodi da i članovi porodice budu osumnjičeni, oni se ne sumnjiče za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, već kao saizvršioci! Prema zakonu, saizvršioci su dali podjednak doprinos izvršenju krivičnog dela i za njih je propisana ista kazna kao i osumnjičenom za ubistvo. Ukliko bi se to eventualno dogodilo sa članovima porodice Marjanović, njima bi pretila kazna do 40 godina zatvora - kaže advokat Milosavljević.

On naglašava da je istraga na početku i da je rano i neozbiljno davati bilo kakva predviđanja ko je umešan u zločin. - Ogroman teret dokazivanja je na tužiocu. Videćemo kako će se sve odvijati. Tek sam dobio punomoćje i treba da pogledam spise. Biće vrlo važno razjasniti ko je podstrekač, a ko pomagač u ovom slučaju. U praksi se dešavalo da podstrekač dobije veću kaznu od izvršioca ubistva! Strožoj kazni podleže osoba koja nekoga navede na ubistvo, ukoliko je ubica, recimo, umobolan ili je u trenutku zločina bio drogiran - navodi sagovornik i dodaje da će kao punomoćnik predlagati dokaze i ocenjivati njihovu valjanost.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/Informer

Povezane vesti:


>